![]() |
Kupiłem video grabber firmy medion z oprogramowaniem cyberlink i głos rozmija się z obrazem, czy to wina urządzenia czy programy które polecacie mogą coś poradzić? Jak nie to czy mozna jakos wyrównać głos do obrazu w gotowym materiale?
|
U mnie VD spokojnie łapał wyższe rozdzielczości, tylko się czasowo nie wyrabiał i gubił czasem klatki. Dlatego przerzuciłem się na ScenalyzeraLive. A w temacie pewnie ten grabber ma jakieś dziwne sterowniki i VD ich nie widzi... I po ptokach.
|
U mnie VirtualDub nie potrafił nagrać w rozdzielczości wyższej niż 352*288 czy coś koło tego.
VirtualVCR bez problemu nawet w 720*576, do tego umożliwia stosowanie filtrów DirectShow podczas zgrywania (np można włączyć odszumianie albo dowolny inny filtr np. z ffdshow podczas zgrywania) i ma opcje dotyczące synchronizacji audio. Więcej zalet nie pamiętam, od lat tego nie używam. Stosowałem to z kartą TV na PCI na chipsecie BT878. btw. Nie wiem czy VLC nie ma możliwości zgrywania wideo, na linuksie ma, choć testowałem go tylko z kamerką internetową. |
Cytat:
U mnie np. virtualvcr coś nie ogarnia tematu... |
|
google zawiodły? http://mariusz.turek.salon404.pl/pos...ety-vhs-na-dvd
|
Obraz z video grabber za pomocą virtual dub
Jak przechwycić i zapisać obraz z grabbera VHS za pomoca Virtual Dub można jakąś podpowiedź? Z pomocą Cyber Link Power Directora daję radę a nie radze sobie z VD.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51. |