Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komórka w kąpieli (sic!) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komorka-kapieli-sic-9085/)

Ice 22.07.2002 01:04

Komórka w kąpieli (sic!)

Czy ktoś z was zamoczył komórkę np. podczas kąpieli w jeziorze ? Pytam bo mi się to przytrafiło, chociaż minęło już kilka dni to telefon nie działa. Nie wiem czy oddać go do serwisu - jest na gwarancji, ale i tak pewnie jej nie uzają. Może ktoś był już w takiej sytuacji i wie ile kosztuje naprawa ? :(

TOMMYx 22.07.2002 01:28

Re: Komórka w kąpieli (sic!)

Cytat:

Ice napisa***322;(a)
Czy ktoś z was zamoczył komórkę np. podczas kąpieli w jeziorze ? Pytam bo mi się to przytrafiło, chociaż minęło już kilka dni to telefon nie działa. Nie wiem czy oddać go do serwisu - jest na gwarancji, ale i tak pewnie jej nie uzają. Może ktoś był już w takiej sytuacji i wie ile kosztuje naprawa ? :(
No nieciekawa sprawa.
Gdyby nie była na gwarancji to mógłbys ją rozkręcić i sprawdzić, czy nie ma jeszcze jakiejś wody.
Mogłeś ja też suszarką troche ogrzać ;)
A jaka to jest komórka?
A może tylko akumulatorek padł.
Weź akumulator ze swojej komórki i sprawdź u jakiegoś kumpla, który ma ten sam telefon. Weź też od kumpla akumulator i wrzuć do swojej komórki.
Może telefon jeszcze żyje???
Powodzenia.

PS' Jeśli chodzi o naprawę to trudno powiedzieć, koszt może nawet być zbliżony do ceny telefonu ('używanego').

Druss 22.07.2002 09:34

Ja zamoczylem kiedyc simensa c35i, wysuszylem go i tak nic nie dalo bo jak zaowazylem juz wczesniej bylo male zwarcie na plytce drukowanej. Jak poszlem do serwisu to chceli za naprawe jak za taka nowa :) Wiec sprzedalem to co sie dalo czyli : wyswietlacz, baterie i obudowe, odzyskalem polowe kasy :)

Ice 22.07.2002 10:13

Jeżeli chodz o telefon to jest to ericsson T20s. A co do suszenia to leżał on na słońcu. Spróbuje jeszcze zamienić akumulatorki od innego telefonu może zadziała.

ZiP 22.07.2002 10:49

Jeżeli telefon podczas kąpieli był włączony, to raczej już nie zadziała. Jeśli był wyłączony, masz jeszcze szansę go odzyskać.

JackAL_24 22.07.2002 11:07

co do tego ze komorka nie zadziala jak byla wlonczona to sie nie zgodze gdyz kiedys nauczylem plywac moja komorke (ericson) i byl wlonczony pod woda byl gdzies ok 15 min nawet o tym nie wiedzialem oddalem ja do serwisu i ja naprawili a krzykneli sobie cos ok 50 zlocisz wiec mysle ze nie jest to wiele wiec mysle ze jesli suszenie nie da rady to mozesz sie wybrac do serwisu i zapytac co z nia za pytanie sie nie placi.

tomgoo 22.07.2002 11:22

popieram Jackala zrób tak jak on mówi

Ice 22.07.2002 14:18

Dzieki za rady. Już jest wszystko ok !!! Zrobiłem tak poszedłem do komisu, zamieniłem baterie i okazało się że na innej telefon działa. Kupiłem więc nową jest ok. Ale po powrocie zaciekawiła mnie stara bateria więc ją otworzyłem i dokładnie wysuszyłem i okazało się że i ona też zadziałała. Idę teraz do sklepu oddac tę nową. Mam nadzieję że mi ją przyjmą. Telefon działa ok tylko nie mam wibracji - ale to potrzebne jest tylko płci pieknej. :)
Ps. Komórka w czasie kąpieli była włączona a z kieszeni wyjąłem ją po 1 godzinie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:18.