![]() |
Pusty plik ISO
Witam. Mam problem związany z pustym plikiem *ISO. Zassałem z neta kopie zapasową True Crime. I okazał się problem gdyż gra jest w NTSC i przyszła pora na patchowanie do PAL. Niestety tu okazał się problem , z ciekawości zajrzałem do pliku ISO* a tam pustka , brak nic , program Power ISO pokazuje że jest 0 MB z 0 MB zajętych.Potem pomyślałem że Power ISO nie ogarnia , więc wbijam na Ultra ISO a tutaj to samo lecz uwaga , program pokazał że jest to płyta bootowalna typu PS2 DVD więc , wiadomo ESR próbowałem "odpatchować" grę ale z mizernym skutkiem , gdyż pisze że plik nie był wogóle patchowany.Więc w celu przetestowania czy aby na pewno nie jest pusty obraz *ISO wrzuciłem go przez USB UTIL na dysk przenośny i podłączyłem pod PS2 i uruchomiłem. Co więcej wyskoczyło dokładnie takie same menu jak w demówkach PS2. No i do wyboru były dwa języki oryginalny i ruski. Gra odpaliła ale wiadomo w NTSC brak kolorów było :P. Myślę , że jest to zrobione z jakimś jeszcze programem i mam ochotę wyciągnąć z tamtąd tą grę , ale żaden programów (ultraiso , poweriso) nic nie pokazuje w środku. Proszę o pomoc , przydał by się jakiś program do zdekodowania tego lub wyeksplorowania zawartości. Pozdrawiam
|
Spróbuj podmontować w deamon tools lub alcoholu jako virtual, jeżeli zobaczysz pliki to może jeszcze raz z virtuala zrób sobie obraz np. ultra iso ;)
|
Trzeba było nie zasysać tylko zrobić ze swojej kopii gry, którą mamy nadzieję posiadasz...
Mamy też taki niepozorny dział: Konsole, na forum. - - - Jeśli OPL/USBA uruchamia ten obraz to znaczy, że nie jest pusty... Pustą możesz mieć tablicę UDF, ale nie ISO9660. A skoro masz tam menu z demówek tzn. że to jest jakaś grzebana kopia gry (o ile w ogóle tam jest ten True Crime...) z hackowanym menu od Sony. |
Tak rzeczywiście nie była pusta , program magic iso pokazał mi tam właśnie różne pliki , był plik z regionem SCUS i dwa elfy , potem wypakowałem to wszystko i miało ok 7 GB , były 1 plik PAK grubo ponad 3 gb i drugi RAK 4 i miał jeszcze więcej i grubo 4 GB (wszystkie miały nazwę DATA), wiadomo inne pliczki typu IRX i podfoldery. Były też dwa pliki jęzkowe (ruski i angielski) no i niestety kiedy wyciągałem elfy i je patchowałem poczym wrzucałem do obrazu wywalało błąd i nie chciało zapisać , a niestety miałem tylko jeden program który to widział wspomniany wyżej magic iso , wytestowałem też program o nazwie AnyToISO którym wypakowałem zawartość iso , po czym próbowałem zrobić obraz z tych plików (wypakowałem wszystko wrzuciłem w programie power iso , dorzuciłem spatchowane elfy w NTSC2PAL'u) ale niestety pry wrzucaniu USB UTILEM wywaliło błąd z systemem.cnf tak więc sobie odpusciłem.
Co do oryginału to mam wersje francuską bodajże ale jest tak lipna że grać się odechciewa dlatego chciałem spróbować z wersją angielską. EDIT-- Gra działa ale nie wczytywało poprzednich saveów z wersji francuskiej no i niestety był biało czarny ekran bo mój telewizor nie obsługuje NTSC. |
Pozmieniaj nazwy save'ów i zacznie widzieć.
Wersja francuska to wersja PAL. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14. |