![]() |
Nie moge odblokowac pliku .bat HELP!
Ilość załączników: 1
Witam. Mam wielki problem : (. Otóż zrobiłem sobie folder na hasło za pomocą notatnika i gdy chce wpisac hasło to wpisuje dobre i nie chce mi odblokować ;(. Mam tam ważne dokumenty i muzyke. Proszę o pomoc jak mam to odblokować.
Gdy otwieram plik .bat wychodzi mi "Wpisz krol21 do odblokowania folderu" zamiast "krol21" powinno być "haslo", ale zamieniłem przez przypadek. POMOCY : <! Ps. Nie wiem czy to dobry dział, bo jestem nowy ;/ |
edytuj bata notatnikiem i wklej to co w nim jest... :|
|
Tylko musze zamienić to na "wszystkie pliki", a w edycji nie wiem jak ;X
|
Ilość załączników: 1
|
Chodzi o to, że musze zrobić w "zapisz jako typ" z "dokumenty tekstowe (txt) na "wszystkie pliki", a jak zrobie "zapisz jako" i zastąpie ten plik który teraz mam (.bat) to się boje, że się całkowicie usuną te dokumenty i muzyka.
|
Za krztę Cię nie rozumięę ...
Zacznijmy od tego cóż to za wynalazek tam zainstalowałeś ?! Bo wiesz ochrona własnych plików to wyższy lvl userowania jest i trzeba wiedzieć jak to odkręcić, to tak jakbyś sobie zaszyfrował pliki i nie skopiował certyfikatu... |
Jak robiłem ten plik na hasło to zrobiłem w tym zapisywaniu "zapisz jako" zamiast "wszystkie pliki" to "dokumenty tekstowe (txt)" i teraz musze to jakoś w edycji zapisać na "wszystkie pliki", ale nie chce zapisać na tym pliku ponieważ boje się, że całkowicie mi zniknie ta muzyka i dokumenty. Nie wiem jak to teraz mam zrobić by to wszystko odzyskać...
|
Bredzisz. Jak chcesz, żeby ktoś ruszał temat, to zrób to, o co prosił Patrix: opisz co to za zabezpieczenie, jak to zrobiłeś, skąd ściągnąłeś, gdzie o tym czytałeś. Paniatno?
|
Wakarimasu? Du fersztejen? ;p
Cytat:
To czego na chwilę obecną możemy się domyślać to to, że zainstalowałeś jakiś program z obsługą cli i z batcha odblokowujesz sobie jakiś zaszyfrowany kontener/partycję. Bez jego treści, wyłącznie z Twoimi mętnymi objaśnieniami nie dojdziemy czego używasz i co chcesz zrobić. Kliknij na tym pliku ppm i z menu kontekstowego wybierz opcję Edytuj jak Patrixu na screenie pokazał. |
Zrobiłem to bez żadnego programu, poprostu zrobiłem ten folder na hasło przez notatnik. Wpiszcie sobie w YouTube "jak zrobic folder na haslo" i drugie od góry. Właśnie w ten sposób zrobiłem tak ten "folder na hasło". Tyle, że jak na tym filmiku w 1:10 nie zrobiłem "zapisz jako wszystkie pliki", tylko "dokumenty tekstowe (*txt)". No i teraz nie wiem jak to odkręcić i odzyskać muzyke i dokumenty. Już rozumiecie? A jak tak to ktoś wie jak odzyskać ?: /
DOBRA MAM !! Odblokowałem jakoś ^ ^. Temat można zamknąć. |
Cytat:
Ale widzę, że się już zorientowałeś. Brawo, tylko jeden dzień "łamałeś" to zabezpieczenie... |
Raczej "zabezpieczenie". ;)
- - - Hasło jest w batchu bo przecież musi być... To co wklejam niżej to jest to o co prosił Patrix. Nikt nie będzie szukać po jutubach. To Twój problem, to Ty nas prosisz o pomoc w jego rozwiązaniu, więc w to Ty musisz nam dostarczać danych na ten temat. Łaskę robisz? Może jeszcze frytki do tego? Kod:
cls Na przyszłość: zainteresuj się lepiej True Cryptem. |
Lepiej niech się teraz nie interesuje. Na razie poleciłbym publikacje typu "A B C komputera" i "Windows, pierwsze kroki"...
|
W skrócie...
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |