![]() |
Z tego co przeczytałem i upewniłem się, nie warto jeżeli to jest systemowy program go odinstalowywać ponieważ można sobie narobić bałaganu w systemie,ale chciałem się upewnić.Dziękuję wszystkim za rady i podpowiedzi-pozdrawiam.
|
Cytat:
|
|
Mam georg Viste,ale jeżeli jest taka opcja w win7 to chyba też jest w starszych?
|
Jeżeli masz win7 to bez problemu można usunąć ten player:
start -> panel sterowania -> włącz lub wyłącz funkcje systemu windows (po lewej) -> funkcje multimedialne W starszych systemach nie pamiętam, czy była taka opcja... :) |
wmp instaluje sie z windowsem, uaktywnia sie i 'łączy z powłoka' przy uruchomieniu
kiedys był program ko kastracji instalki windowsa i tam chyba dało sie wyciąc wmp ale to juz inna bajka |
ed hunter - dziękuję za odpowiedź,czyli nie ma szansy?
|
Czytaj wyżej.
|
http://www.dobreprogramy.pl/Windows-...ows,11848.html
to jest link do tego programu,jak tylko odpali się jakiś film a komputer jest po formacie,to automatycznie ten program chce się zainstalować -czy musi on być czy jest możliwość zablokowania jego instalacji jak go nie będę używał.Pozdrawiam. |
Przypisujesz pliki do programu, który chcesz używać i WMP nie będzie się otwierał. :]
Łopatologicznie, to jak w czasie instalacji "innego programu" nie zaznaczyłeś mu jakie pliki ma obsługiwać, to teraz prawy klik na pliku, otwórz za pomocą, wybierz program domyślny (ten inny ;)), zaznaczasz żeby zawsze używał tego programu, otwórz i już system będzie pamiętał. A po instalacji Windowsa, to nie ma sensu bawić się w usuwanie z niego czegokolwiek, bo albo się nie da, albo jest trudno i można narobić więcej szkód niż korzyści. |
Jak wspomniałem mam komputer po formacie,wiadomo że jeżeli będę chciał posłuchać np.muzyki czy obejrzeć film to automatycznie włączy się instalacja "systemowego Windows Media Playera" ja mam chyba wersje 11 nie chcę używać tego programu bo zajmuje dużo pamięci a zainstalowałem inny,chciałem się zapytać czy jest możliwość zablokowania instalacji tego programu?
|
Nie rozumiem o co pytasz. Opisz co robisz, co się dzieję i czego oczekujesz.
|
Windows Media Player -Zapytanie
Witam,komputer mam po formacie i chciałem się zapytać co trzeba zrobić aby podczas odtwarzania mediów nie instalował się Windows Media Player(przeważnie pisze "instalacja expresowa"itd)bardzo proszę o poradę,ponieważ zainstalowałem program już inny który zajmuje mniej dysku.Pozdrawiam.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:25. |