Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem nagrywanie CD-R (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywanie-cd-r-91009/)

czaro80 18.09.2012 17:13

Arepo napisał:

więc może przybliżysz temat,widzę że jesteś ekspertem od CD Audio, wypalania CD-R, itp.

sobrus 12.09.2012 15:28

Już koniec? a ja jeszcze chciałem zapytać o karty pamieci...

Ja w moim aparacie używam wyłacznie kart Kodak o małej pojemności. Oryginałów.
Ta firma zna sie na fotografii jak mało kto.
Kolory Kodaka to jest to, a małe zagęszczenie komórek zdecydowanie poprawia szumy i dynamikę. Obraz RAW ISO1600 nagrany na karcie 32MB jest jakościowo mniej więcej taki jak ISO400 na karcie 16GB. Różnica dochodzi więc do 2EV!

Mam jeszcze zamiar kupić Fuji 64MB, najlepiej Velvia. :taktak:

Arepo 12.09.2012 15:19

:D :haha: w zasadzie to koniec tematu ...

sobrus 12.09.2012 15:18

Na plusach, bo słyszałem że dają mniejsze szumy :taktak:

joujoujou 12.09.2012 15:16

Na jakich sony? Plusach czy minusach? :hahaha:

sobrus 12.09.2012 15:13

Kolejny temat o voodoo?

A mnie ciekawi na jakich płytach nagrywacie filmy. I jakie są wasze spostrzeżenia.

Nic nie zastąpi oczywiście jakości tłoczonego filmu DVD, ale zauważyłem, że na płytach Verbatim obraz jest ostrzejszy i ma lepsze kolory.
A dzwięk - zdecydowanie czystszy. Lepsza separacja, głebia, przestrzeń, scena.. na marnym AC3 nie słychać, ale już na DTS różnica na sprzęcie wysokiej klasy jest zauważalna :taktak:.
Moje ulubione są Verby od TY - ten bass miażdży!

Wyjątkiem są nagrania z kamery Sony, one najlepiej wyglądają nagrane na płytach Sony. Nie wiem czemu :hmm:

grzeniu 12.09.2012 15:04

Myślę, że albo powinieneś trochę poczytać i się dokształcić
albo umówić się z laryngologiem.

joujoujou 12.09.2012 14:49

http://www.cweb-pix.com/images/2012/09/08/QyhW2.gif

czaro80 12.09.2012 14:48

Nie rozumiesz,porównałem kilka płyt CD oryginały z mp3 z pendrive - tak nie ma różnicy,dokładnie sprawdziłem pasmo,parametry,itp płyty procesorem i przy odsłuchu mp3 po uprzednim ustawieniu takich samych parametrów w procesorze nie ma różnicy:)Dokładnie nic nie zastąpi jakości 100% oryginalnej płyty CD( chociaż też zależy gdzie była tłoczona:) ) a wypalona płyta CD-R dokładnie jak napisałem ma masę błędów,które przy słabym sprzęcie są niesłyszalne dla przeciętnego melomana :) po co niszczyć uszy:) i nie słyszeć piękny soczysty dźwięk każdego instrumentu:)
Pozdrawiam wszystkich Chłopów z PG-R:)
Pozdro :)

joujoujou 12.09.2012 14:36

To się chłopie w końcu zdecyduj. Najpierw piszesz, że
Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1221726)
[...] Porównałem oryginalną płytę CD a odsłuch przez pendrive mp3 i nie ma praktycznie różnicy [...]

żeby za chwilę walnąć
Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1221734)
[...] nic nie zastąpi jakości oryginalnej płyty,wypalona płyta CD-R tylko niszczy brzmienie oraz uszy [...]

:>

Arepo 12.09.2012 14:29

Cytat:

Napisany przez czaro80 (Post 1221741)
No właśnie-"jest niemal" -dużo różnic jest:)

nie w ostatecznym odbiorze, jeśli płyta jest poprawnie nagrana

czaro80 12.09.2012 14:25

No właśnie-"jest niemal" -dużo różnic jest:) .Ale już napisałem mnie to już nie bawi,szkoda czasu,ale jak są ludzie co jeszcze mają cierpliwość:) to spoko niech sobie wypalają mp3.
Pozdrawiam wszystkich :)

Arepo 12.09.2012 14:03

Dobrze wypalona płyta CD jest niemal (trwałość kuleje i kilka różnic głównie teoretycznych) tak samo dobra jak oryginał. Wypalanie płyt audio to nie piractwo, jeśli tego nie sprzedajesz. Można sobie kopiować własne oryginały np.: do samochodu, albo pożyczać od znajomych i w ramach prywatnego użytku osobistego przegrać.

czaro80 12.09.2012 13:55

Witam kolegę.Jak wspomniałem już skończyłem z wypalaniem płyt CD-R,nic nie zastąpi jakości oryginalnej płyty,wypalona płyta CD-R tylko niszczy brzmienie oraz uszy:) O mój sprzęt mogę być spokojny:) wszystko gra jak się należy,i już nawet nie chcę słyszeć o wypalaniu pirackich płyt bo szkoda czasu i wogóle mnie to już nie bawi :)
Pozdrawiam serdecznie.:)
"Nie wszystko musi być made in china" :)

Arepo 12.09.2012 13:42

Nie pamiętam już kiedy miałem problem z nagraną płytą CD Audio, to było bardzo dawno temu :). Co więcej, ostatnio krążki CD zaskakują dobrą jakością. Proponuję koledze zmienić płyty na coś z naszego tematu płyt do muzyki i nagrywać z prędkością 16x. Jeśli nadal są problemy, warto sprawdzić czy aby ten Technics już nie dogorywa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:30.