![]() |
Problem z Free McBoot
Witam wszystkich ;]
Mam PS2 z FMCB i wszystko działało dobrze ale pewnego dnia pożyczyłem tą kartę z FMCB koledze który przez przypadek usunął mi w niej jakieś pliki, i teraz kiedy uruchamiam konsole z grą pisze mi logo Free McBoot a dalej to już czarny ekran i nic poza tym. A jak wchodzę w Browser i klikam w kartę a następnie chcę skopiować to piszę "no destination available for copying to". Jak to naprawić? Z góry dziękuję |
Sformatować kartę i wgrać od nowa.
A co do komunikatu: to nie bardzo Ciebie rozumiem. Masz włożone dwie karty pamięci i chcesz z jednej przekopiować na drugą save'a, tak? W takim razie jednej karty nie rozpoznał. |
aha oki, ale żeby wgrać od nowa potrzebuje swap magic?
|
Potrzebujesz PS2, do której wlutowany jest modchip lub na której używasz jakiegoś exploita. Na przykład Swap Magic.
|
Aha oki wielkie dzieki ;)
|
Jeśli nie masz dostępu do konsoli przerobionej, a np do adaptera na karty pamięci -> usb, to możesz poczytać o tym... (shit. nie mogę wstawiać linków, bo nie mam za dużo postów, więc wpisz w google Free MC boot install with PS3 Memory Card Adapter (CECHZM1)
Nie doczytałem do końca, ale z tytułu można wywnioskować że da radę przez takiego adaptera zainstalować Free MCBoota bez przerobionej konsoli. |
Da radę, ale potrzebny jest oryginalny Adaptor. Oczywiście potrzebne są też sterowniki do niego i wersja FMCB 1.8c w paczce z PS3 MCA Tools.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |