![]() |
Notebook nagrywarka HL-DT-ST DVDRAM GT34N
Witam.
Potrzebuję zaktualizować firmware mojej nagrywarki od notebooka HL-DT-ST DVDRAM GT34N. Mój problem polega na tym ,że nigdzie nie mogę tych sterowników znaleźć ,szukałem tu na cdrinfo.pl w biosach ale też nie znalazłem. Prosiłbym o bezpośredniego linka do tych sterowników, ponieważ potrzebuje natychmiast format a nie mam jak zainstalowac windowsa.. Dla zainteresowanych mega plusik ;) :help: |
firmware a sterowniki to dwie zupełnie różne rzeczy , poza tym obie te sprawy nie maja nic wspólnego z instalacja windowsa :]
czego nie potrafi zainstalować windy ? jaki komunikat ? |
Nie liczyłbym na aktualizacje firmware w laptopowych napędach-co do powyższego napędu HL-DT-ST DVDRAM GT34N wersja oryginalnego firmware jest 1.00-a oem maja różne w zależności od firmy która kupiła oem i zainstalowała w nim własny firmware(np AS00 w oem Asusa)
Raczej wątpię żeby kiedykolwiek się nowy pojawił -od dłuższego czasu nie pamiętam aktualizacji firmware w laptopowych nagrywarkach DVD:> |
czyli co mam zrobic? nagrywarka nie chodzi a musze walnanc recovery z 4 plytek..
|
Jak nie chodzi to raczej aktualizacja firmware nic nie pomoże -wymiana napędu albo zewnętrzny na usb:)
|
Ona na 100000000000% chodzi ale cos mi sie porabalo jak usuwalem jakis program i teraz caly komp mi muli i chce wlasnie recovery z plytek zrobic bo mam win7 hp 64 bit , a wiesz moze jak z tych 4 plytek zrzucic te pliczki na kompa i odpalic to? bo jakbym recovery zrobil to pewnie by chulalo ;p
|
Spróbuj tego na początek fix do napędów CD&DVD
http://support.microsoft.com/mats/cd...ve_problems/pl |
Probowałem tym programikiem ale i tak on nie pomogł mi dalsze pomysły? :]
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:29. |