Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   [ARTYKUŁ]LiteOn iHBS312 - recenzja nagrywarki Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f107/artykul-liteon-ihbs312-recenzja-nagrywarki-blu-ray-91159/)

rcobex 19.11.2012 12:43

Gdyby nie słaby jakościowo zapis DVD, to nawet dobry sprzęt.

padonis 12.11.2012 07:30

jakoś prawdzie nigdzie jej nie można dostać, w jednym miejscu znalazłem ale i wcześniejszego modelu podobnie...

tomekkb 09.10.2012 14:38

Całkiem fajna ta nagrywara

agajewsk 30.09.2012 19:05

z tym cd z klocków to chodzi mi o to ze mam oddzielny wzmacniacz i odtwarzacz cd :)
od zawsze myslalem ze jesli chodzi o cd to im wolniej tym lepiej :)
obecnie mam nagrywarke dvd a bluray zawsze by sie przydalo przy tym moglbym sobie sprawdzic jakosc nagrania

andy 30.09.2012 12:58

@Bartez możecie zrobić testy na Panasonikach 25GB? Obecnie to chyba najlepszej jakości nośniki na rynku.

- Deckard - 30.09.2012 12:05

obecnie nie ma nośników cd i spawarek wypalających X4 czy X8 ,na moich dwóch litkach zaczyna się od X16

a dobra jakość uzyskuje paląc X24-X32, radio samochodowe i odtwarzacz u rodziców nie ma problemów z odczytem

nie wiem o co Ci chodzi z tym cd z klocków ?

albo masz wybredny odtwarzacz i mnóstwo kombinowania

albo nie i nagrywasz normalnie na większości nośników i jest git

mój odtwarzacz cd w ogóle nie czyta wypalanych , żadnych ! tanich ,drogich, dedykowanych audio cd itd :/

agajewsk 30.09.2012 10:36

patrzylem na tabeke z recenzji i tam jest: "48x PCAV (7.20 MB/sec) 32x PCAV (4.80 MB/sec) 24x PCAV (3.60 MB/sec) 16x CLV (2.40 MB/sec) 8x CLV (1.20 MB/sec) 4x CLV (0.60 MB/sec)"
czyli jesli nawet sie da to przy 4x bedzie gorzej niz przy 8x? pytam bo mam odtwarzacz cd (system stereo z klockow)?
a co do nosnikow to myslalem ze mozna je kupic bo sa wykorzystywane do testow nawet wlasnie tej nagrywarki :) probowalem spojrzec na oferte dostawcy ALSTOR ale nie ma tam nosnikow w ofercie...

- Deckard - 30.09.2012 00:11

Cytat:

Napisany przez agajewsk (Post 1224490)
witam wszystkich
jestem nowym uzytkownikiem tego forum dlatego chcialbym pozdrowic wszystkich bywalców :)

planuje zakup tej zacnej nagrywarki lecz mam jeszcze klika pytan
1. bede ja rowniez wykorzystywal do nagrywania audio cd i stad moje pytanie czy mozna prosic o wieksza ilosc testow na nosnikach cd przy predkosciach nagrywania 4x?
2. nigdy nie mialem liteona - czy akurat ten naped umozliwia robienie testow jakosci bym mogl oczywisci sie z nimi dizelic? :)
3. gdzie mozna nabyc nosniki cd plextora? :)))
pozdrawiam

Yo!
ad.1 nie bo X4 nie da się nagrywać, nowe nośniki i nagrywarki są przystosowane do większych prędkości,

a jakby pokombinować i zmusić sprzęt do nagrania X4 to będzie gorsza jakość wypału

ad.2 nic straconego,tak,tak

ad.3 chyba nie kupisz, firma raczej już nie produkuję nośników ,nawet napędy kupuje i branduje

agajewsk 29.09.2012 23:23

witam wszystkich
jestem nowym uzytkownikiem tego forum dlatego chcialbym pozdrowic wszystkich bywalców :)

planuje zakup tej zacnej nagrywarki lecz mam jeszcze klika pytan
1. bede ja rowniez wykorzystywal do nagrywania audio cd i stad moje pytanie czy mozna prosic o wieksza ilosc testow na nosnikach cd przy predkosciach nagrywania 4x?
2. nigdy nie mialem liteona - czy akurat ten naped umozliwia robienie testow jakosci bym mogl oczywisci sie z nimi dizelic? :)
3. gdzie mozna nabyc nosniki cd plextora? :)))
pozdrawiam

Bartez 10.08.2012 19:42

Już działa, dzięki za info.

Arepo 10.08.2012 18:13

link do recenzji nie działa

slayers 09.08.2012 16:44

czy żeby wymienić panel trzeba rozkręcić całą nagrywarke czy to jest na zatrzaski? w sumie to pierwszy raz widze że można sobie zmienić na brązowy przód napędu

Bartez 09.08.2012 03:08

[ARTYKUŁ]LiteOn iHBS312 - recenzja nagrywarki Blu-ray

Cytat:

Napisany przez CDRinfo.pl

Firma LiteOn ma w naszym kraju liczne grono zwolenników, doceniających jej nagrywarki za ich wnętrze i cenę. Pomimo, że panele czołowe nagrywarek LiteOn nie mają "politury", są wybierane przez osoby ceniące jakość nagrania oraz legendarnie dobrą korekcję błędów. Kilka miesięcy temu testowaliśmy blisko spokrewniony napęd LiteOn iHBS112, który względem bieżącego miał niższą o wartość x2 prędkość zapisu płyt BD-R (...)

Zapraszamy do przeczytania artykułu: LiteOn iHBS312 - recenzja nagrywarki Blu-ray

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18.