![]() |
Cytat:
|
Dla Google, jak dla każdej dużej firmy, liczą się tylko inne duże firmy.
Ludziki są do generowania ruchu w usługach i produkowania pieniędzy. 1% niezadowolonych, którzy akurat mieli niefart, nikogo nie obchodzi. Mam nadzieje że nikt naiwny nie sądzi inaczej. To samo fejsbuk i inne chłamstwo. Zamknąłem konto na FB zaraz po tym jak bez powodu zablokowali konto i nakazali mi przesłać skan dowodu osobistego. Nie było żadnej możliwości dyskusji, obrony czy wytłumaczenia. Jeden niezadowolony sobrus nikogo nie obchodzi. Nigdy nie ufajcie dużym korporacjom, a zwłaszcza tych które oferują coś "za darmo". Za darmo to można dostać w morde. |
Martin Lechowicz, którego czasem warto posłuchać, autor piosenek i muzyki, też padł ofiarą nadgorliwości jiutjiuba:
http://www.martinlechowicz.com/?p=blog&entry=181 |
Jest wiele innych serwisów hostujących wideo. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że tuba daje oglądalność. I również uważam, że JEST to prześladowanie i gorsza od faszyzmu nadgorliwość.
Sam też miałem problemy na tubie. :> |
Kretynizmy YouTube
Nie chodzi o gościa na filmiku tylko i tym co mówi.
W skrócie: Kręci materiał wideo w terenie na jakiś temat, nagle gdzieś tam w tle słychać kawałek jakiejś muzyki (typowy background uliczny) i już się YT do gościa dopierdziela. Rozumiem jeszcze jakby jakąś imprezę nagrywał albo coś... Ale to w ogóle nie tyczyło się materiału! To już nie jest ochrona wytwórni (bo to zazwyczaj one są hieny, a nie biedni autorzy) tylko uciążliwość i prześladowanie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:11. |