![]() |
Jak Milka oszukuje ludzi
Kupiłem czekoladę za 13zł, napisane na opakowaniu że mam się spodziewać pełnych orzechów. Nawet mikroskopijnym druczkiem na odwrocie też napisane jest, że czekolada zawiera pełne orzechy.
Otwieram i są poćwiartowane, na dodatek jest ich mniej niż narysowane na opakowaniu (to akurat im wybaczam ;]). I nie, nie jest to temat śmietnikowy. Po prostu #$%^&*@ się bo nie lubię kiedy klient traktowany jest jak idiota. :| |
Ktoś tu przeczytał słynny wpis Kominka :)
btw, mógłbyś zrobić zdjęcie tej czekolady, czy już ją zjadłeś? Próbowałeś się skontaktować z nimi emailowo i opisać swoje spostrzeżenia? Może byś dostał całe pudło z tekstem: "Żryj aż zmienisz zdanie" :D |
Kojarzę słynny wpis Kominka, ale myślę, że to może być samodzielne konsumenckie spostrzeżenie Beriona ;) Sam bardzo często irytuję się różnymi metodami stosowanymi przez producentów, żeby zrobić mnie w wała. I z radością przyjmuję różne rozwiązania, tak jak to zapowiadane na niedługo, kiedy to producent szynki z 60% wody czy producent dżemu zrobionego w 70% z ziemniaków i 10% z truskawek będą musieli nazywać swoje produkty "woda z szynką" oraz "dżem ziemniaczany z dodatkiem truskawkowego"...
|
Śledzie wiejskie Lisner - pięć płatów na ściankach słoika (tak, żeby było widać, że są śledzie) plus jeden zawinięty na dnie - ale w środku, między nimi cebula. Tak naprawdę ten słoik to jeden wielki koreczek, który się powinien nazywać "cebula ze śledziami"... i 12 zł. :szczerb:
Mimo wszystko dobre. A propos czekolady: http://www.wykop.pl/ramka/238825/cze...ymi-orzechami/ http://demotywatory.pl/3906357 |
znajdzcie mi jeden słoik sledzi gdzie nie oszukuja
jedna paczke czipsów jedna czekolade z orzechami marketing marketing,ładne opakowanie, nalepeczka , wizualnie duże a w środku bida z nędza |
Po co ładować śledzie do słoika? Wystarczy zrobić naklejkę. :D
|
Kominkową przeprawę kiedyś czytałem, nawet wyleciało mi to z głowy.
Jeszcze nie zeżarłem, więc zdjęcia wrzucę. Paragonu nie mam, więc raczej nie ma sensu z nimi toczyć wojny. Po prostu już nie kupię nigdy czekolady tej firmy i każdemu będę odradzał, aby każdy odradzał również swoim znajomym etc. etc. - - - Zwykle kupuje innej firmy (też szwabska, ale akurat nie pamiętam nazwy - nie za bardzo wpada w słowiańskie ucho ;]) lub Nusbesser. Wedla to już dawno dobili, chyba nawet jeszcze przed sprzedażą. Ehh torciki Wedlowskie, za komuny, majstersztyk. A przynajmniej tak je pamiętam... :D - - - Cebula ze śledziami to standard. Od jakiegoś czasu sami robimy. Taniej i przynajmniej wiem że jem śledzie (swoją droga polecam czerwone: "śledzie po Warszawsku"). |
Założyłem przecież temat na temat afery czekoladowej. :>
Dlatego czekoladę kupuje się z okienkiem, a śledzie wiejskie w Lidlu, jest ich więcej w słoiku i są tańsze. :taktak: |
Sledziki tylko w wariancie "Koreczki po Gizycku". Duzo i smacznie. Pod wudzitsu.
|
Kupcie sobie śledzi na wagę i nie zawracajcie gitary.
Dostaniecie z cebulą (jeśli zechcecie) albo i bez. |
Z tego powodu nie kupuj***281; mro***380;onek w pude***322;ku. Bo bardzo cz***281;sto obrazek na opakowaniu nijak ma si***281; do zawarto***347;ci.
Wys***322;ane z mojego MT11i |
Nie ma to jak śledź z beki, wymoczony i dalej robi się co chce, inny smak i bez tony konserwantów. Nie zawiera też śladowych ilości orzechów arachidowych. ;)
|
...ani amelinium :P
|
Nic, tylko na przemian śledź i czekolada.
Może któryś z Was jest w ciąży? :> ;) |
k***a
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |