![]() |
Witam panowie...
Właśnie skończyła mi się szpula Verbatimów Made in India. Co teraz polecacie ? Jak można to proszę o linki do aukcji. |
Cytat:
|
http://imageshack.us/a/img443/9017/67564199.jpg
kolejny maxell z nowej szpuli te maxelle poza netem da sie kupic w eleclerc czy jak sie ten sklep zwie |
Nie ma czegoś takiego jak tanie i dobre :) A tym bardziej jeśli chodzi o płyty. Dobre i wytrzymałe to są M-DISC - producent daje na nie gwarancje bodajże 50 czy 100 lat (sic!) ale ciężko je dostać. Polecam Taiyo Yuden ale w PL widziałem tylko opcje do nadruku (sic) no i jest to raczej płyta droższa.
|
Oczywiście że plusów. Ostatniego minusa paliłem tak dawno, że sam już nie pamiętam. :szczerb:
|
Jak dla mnie dotyczy to tylko plusów :)-
natomiast z minusami jest taka karuzela że potrafi być taka padlina że aż żal patrzeć od MBI India -wygląda to tak jakby z maszyny szło jak leci do pudła -płyty tej samej serii straszny rozrzut mają -natomiast chińskie minusy od CMC czasami potrafią być rewelacyjne jak na dzisiejsze czasy ale niestety ni jak nie można znaleźć klucza do kupienia dobrych:) |
Verby to szajs, ale tylko te, które NIE pochodzą z indyjskich fabryk. Dowody na forum. :czytaj:
|
Cytat:
ostatnio verby to szajs ,wystarczy poczytac na forum |
Verbatimy są najlepsze.
|
Ilość załączników: 1
To są te Maxelle ,może komuś sie przyda :),
poza tym na nich nero bez problemu nadaje nazwę płycie a na nowych Sony nie ma szans :sciana: |
Mnie konkretnie chodzi o te JVC i Maxelle, verby omijam szerokim łukiem od zawsze ,jak dla mnie to przereklamowany towar i mit jakości
|
Ze swojej strony odradzam verbatimy dvd-r 16x z serii MCC03RG20. Palą się tragicznie na szczęście na razie dają się odczytać - nie wiem jak długo.
|
|
Udalo mi sie dostac Verbatimi DVD+R Made in India, wiec mam nadzieje ze beda to dobre plytki ;) Dzieki za rade ;)
|
moim zdaniem SONY i Verbatimki :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:36. |