![]() |
outlook.com i M$ Exchange
Ilość załączników: 1
Witajcie,
Zauważyłem, że mój telefon łączy się automatycznie z kontem outlook.com za pomocą protokołu exchange. Serwer, z którym łączy się telefon to col-m.hotmail.com. Próbowałem tak ustawić Outlooka 2010, ponieważ standardowy Outlook Hotmail Connector używający MAPI to jest tragedia - pocztę można sprawdzać raz na 15-30 minut, na telefonie już mogę ją odczytać, na outlooku muszę czekać pół godziny. Wracając do sedna sprawy, w momencie gdy ustawiam ten serwer w konfiguracji takiej jak w telefonie outlook wywala błąd, ze serwer jest offline.... Ktoś zna jakiś magiczny sposób na lepsze połączenie Outlooka 2010 z kontem outlook.com? Załącznik 60402 Pzdr |
Najwyraźniej probuje się połączyć z serwerem Microsoft Exchange, którego przecież nie używasz. Sprawdź w ustawieniach konta.
|
Dokładnie chcę się połączyć z Exchange, ponieważ telefon łączy się przez ten serwer za pomocą tego protokołu, więc dlaczego Outlook nie może?
|
Cytat:
|
Niestety nie mogę takowego screenshota wykonać, ponieważ usługę udostępnia Microsoft, konkretnie jest to odświeżony Hotmail, który teraz nazywa się outlook.com. Nie jestem więc adminem serwera, mam dostęp jedynie do zarządzania kontem w swojej domenie.
Sprawdź sobie to tutaj: http://outlook.com |
To Outlook.com udostepnia wszystkie odbrodziejstwa protokolu Exchange? A ja ignorant myslalem ze tylko poczte po iMAPie...
|
Outlook.com nie ma poczty po protokole IMAP, gdyby miał, problem z outlookiem 2010 by nie istniał. Obsługuje MAPI, POP3 i Exchange, ale za chiny nie mogę go uruchomić na Outlooku z Office... na telefonie działa..
|
@Gadzina czy w pomocy na stronie outlooka nie ma nic o tym?
Znalazłem coś takiego - http://help.outlook.com/en-ca/140/gg312147.aspx |
@andy, niestety w niczym mi to nie pomogło, nie ma w tej pomocy wyszczególnionego serwera exchange hotmail dla Outlooka...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12. |