![]() |
Nie można znaleźć składnika ATL 100.DLL.
Od kilku dni pojawia mi się komunikat ( laptop Toshiba - Vista ) - nie można znaleźć składnika : ATL 100.DLL. (mcagent) ??? gdzie to odszukać,jak i gdzie zainstalować ?
|
System File Checker (na dole postu)
|
?????
|
SFC /ScanNow
I znajdź ciekawszą przeglądarkę od IE. |
skanuje system, nie używam IE.
|
Uruchom konsolę jako administrator (PPM na cmd i wybierz z menu)
|
Już to zrobiłem,program przeskanował i znalazł uszkodzony plik :
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log - już ja go znajdę i nawet do rana naprawie ;) |
Ale czy jesteś pewien, że właśnie to napisał? :szczerb:
|
Tak, pisze: szczegóły znajdują się w pliku CBS.Log widir\Logs\CBS\CBS.log
Tylko teraz jaka komenda następna ? i co ma CBS do ATL 100.DLL. ? |
|
@joujoujou wiem kretyn ze mnie :) ale nie można wszystkiego wiedzieć, a szukam pomocy - aby w końcu ktoś mi doradził jak zawodowiec a nie jak amator ;)
|
|
@Reetou, wielkie dzięki, otworzyłem notatnik a tam tyle wpisów że można się zgubić, zwłaszcza dużo jest takich co nie są naprawione,chyba jednak format hahhaaaa - ostatnio ja kocham formaty komputerów :) to trzeci format w tym tygodniu haaa:) a to już dla obecnie wyższa półka wtajemniczenia ;) jak będę więcej awarii to się więcej nauczę,ale tu składam broń :( format :)
|
Jak już pisałem, Twoim problemem nie jest brak wiedzy tylko brak logiki. :(
Cytat:
Logiczne jest, że pierwsze co robisz to otwierasz ten plik i szukasz w nim wzmianki o tej DLLce. - - - Format to się robiło dawno temu. W dzisiejszych czasach używa się obrazu partycji/dysku, czyli jak Ci wszystko działa to robisz obraz systemowych partycji na inną partycję lub najlepiej zewnętrzny nośnik i w razie jakiegoś fuckupu to jest 5min roboty bez zastanawiania się co popsułeś itp. Nie pamiętam czy Vista ma takie narzędzie wbudowane, Siódemka na pewno tak. Polecam Clonezilla'ę, ale lepiej będzie jak znajdziesz sobie coś co jest kolorowe, mryga i ma pierdyliard komunikatów w stylu: "czy jesteś pewien? Ale na pewno na pewno? Może jednak nie? Tak? No, sam tego chciałeś...". ;) |
@Berion, masz rację,nie chcę zawieść Mistrzów, nie robiłem formata, ponieważ chcę ten plik odszukać czy naprawić, a format to zbyt proste, wolę "powalczyć" wtedy się trochę poddałem i chciałem formatować,ale nie poddam się ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44. |