![]() |
Oznaczenie nieprzeczytanych postów
Witam.
Nie wiem czy to tylko odosobniony przypadek czy ktoś jeszcze to zauważył, ale podczas gdy przeczytam wszystkie tematy z danego działu, nie odznacza się ikonka nieprzeczytanych postów. Dopiero podwójne odświeżenie strony zmienia stan ikonki, oraz podwójne kliknięcie na niej. Może to i bardzo nie przeszkadza, ale chyba tak nie powinno być ;) |
Wyczyść cookies, wyczyść cache. :idea:
|
o.O to zrobiłem jako pierwsze. lipa
|
OK. Prawdopodobnie cache trzyma "nieprzeczytane" ikonki trochę za długo, dlatego wciąż je widzisz. Tak mniemam, bo u mnie problem nie występuje (albo go nie zauważam). :mruga:
|
Wchodzę do podforum komputery, następnie w jedyny nieprzeczytany temat. W ścieżce u góry forum klikam główne forum. Zwijam na dół, a tam nadal nieprzeczytane o.O wchodzę wow nic nieprzeczytanego. Znowu klikam główne forum. Zgasło.
Natomiast gdy wchodzę w podforum, włączam jakiś nieprzeczytany temat-czytam-klikam wstecz. odświeżam. Nieprzeczytane tematy gasną, wracam na forum główne i wszystko w porządku. Żadnych nieprzeczytanych:) Sprawdź w wolnej chwili, jeśli chcesz. Mi to nie przeszkadza, ale chyba nie powinno tak być. :) |
Jak pisałem - cache twojej przeglądarki trzyma za długo. Tak przynajmniej mi się zdaje. :)
|
Hmmm da się coś z tym zrobić ?
Jeśli nie to trudno, przeżyje ;) |
Wyczyść cache przeglądarki, zrestartuj ja i sprawdz jeszcze raz.
Jak problem się powtórzy - nic z tym nie zrobisz sam. Wina albo po stronie serwera albo Twojego dostawcy który może używać źle ustawionego przezroczystego squida. |
Czyszczenie cache to było pierwsze co zrobiłem.
Cudowałem ze 2 dni i nic. Zostaje się przyzwyczaić :) PS: ważne, że edycja postów już działa jak należy :) |
Ilość załączników: 1
Dokopałem się.
Najprawdopodobniej (potrzebne potwierdzenie z administracji forum) tak jest po prostu forum ustawione, by ograniczyć użycie forumowego procesora. Konkretnie tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/admincp/opti...ogroup=general (jeśli nie jesteś jednym z adminów, to se możesz klikać, nie wejdziesz!) :szczerb: Wygląda na to, że u nas jest tak: Załącznik 60563 Gdyby było na 3 opcji, to załatwiłoby sprawę, na co potwierdzenie z helpa: Cytat:
|
Nie udało się zalogować :szczerb:
|
O, a mnie się udało :haha:
Zmieniłem na opcję 3. Zobaczymy, czy pomoże i jak się będzie baza zachowywać. |
No i to rozumiem ;) już nie muszę przeładowywać stronki, aby się wszystko zaktualizowało ;)
Ciekawe czy poprawa tu, nie popsuje czegoś innego :P |
A wystarczyło po prostu nie łazić po forach/działach - wszak wszystkie nieczytane posty są w jednym miejscu. :tak!:
"Nowe Posty" - u góry. :) http://forum.cdrinfo.pl/search.php?do=getnew :mruga: |
Nie wszystkie tematy mam/y czas przeglądać:) ale jak kto woli.
Ważne że już działa :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |