![]() |
Wymień wszystkie państwa świata
Chcesz poczuć się jak w podstawówce?
Będziesz kozak, jak za pierwszym razem zrobisz więcej niż 120: http://www.jetpunk.com/quizzes/pantswa-swiata hint: nie trzeba używać wielkich liter ani polskich znaków Podajemy ile kto wyciągnął pkt i nie oszukiwać. BTW Polecam nie zapomnieć o tej wyspie afrykańskiej, nasz Wielki Rodak ma tam emigrować i warto wiedzieć gdzie to jest... |
to jest do dupy, ja żyję w Kraju Nadwiślańskim.
|
Ile punktów, wpisywać, nie politykować.
|
Za mało czasu na wklepanie tego. Nie mówiąc o chwili zastanowienia się nad jakimiś mniejszymi.
Szedłem za porządkiem zaczynając od Ameryk. Doszedłem do 96 praktycznie nie naruszając Europy - tę zostawiłem sobie na koniec, ale brakło czasu. PS nie chce mi się poprawiać wyniku. |
To bardzo dobry wynik, bo w Europie jest chyba 45.
Ja rąbnąłem coś koło 120 za pierwszym razem, bo szybko piszę i przez ostatnie 3 minuty nie wiedziałem co pisać ;) |
Też na kilka straciłem za dużo czasu, zamiast w międzyczasie klepać inne. A było co - pół Azji i prawie cała Europa. No ale nie lubię bałaganu.
Dużym ułatwieniem jest mapa z zaznaczaniem wymienionych krajów. |
Ilość załączników: 2
Ja poniezj sredniej... Dziwne, ze o Polsce przypomnialem sobie gdzies w polowie, a jako pierwsze wpisalem Stany Zjednoczone :-]...
|
Ten quiz wlicza do średniej także próby tych, co po 30 razy próbują, więc wynik dobry. Czytaj BBC, tam są newsy o Afryce, Timorze Wschodnim i reszcie Azji ;)
Ja próbuję do 100%, ale zawsze o czymś zapomnę. Co do Stanów odruchowo wpisuję USA. |
Ilość załączników: 2
Hmm, swego czasu znałem wszystkie nazwy krajów, pod presją czasu jakoś pouciekały... szczególnie te ze strefy Karaibów.
Załącznik 60623 Załącznik 60624 |
Ja odgadłem około 85 państw. bardzo fajny quiz :)
|
63 :sciana: Jak potem poczytałem, o czym zapomniałem, to mało się za głowę nie złapałem :P Węgry, Grecja, Libia - a co :D
|
Ja 85, a o Libii też nie pamiętałem, zastanawiałem się co to za wielka cholera w środku Afryki Północnej? :rotfl:
Krajów Oceanii niestety nie potrafię wymienić sporo, w Afryce, to ja raczej te kolonialne nazwy kojarzę, a to nie przechodzi... Jakiś mały kraj w Europie też zgubiłem. |
Najgorsze jest to zapominanie.
Np M@X przy tak dobrym wyniku dziwnym trafem nie zaznaczył Indii czy Madagaskaru.... Ja niestety padłem na krajach afrykańskich. Dopiero po teście "odblokowały" mi się nazwy :D |
80 sztuk tylko ... poległem na Afryce ...
|
Kurczę nie mogę przekroczyć 110.
Za każdym razem zapominam o innych państwach. A Austria to dla mnie chyba w ogóle nie istnieje. :] Edit: No i dobiłem do 119, ale jak teraz pamiętałem o tych co wcześniej opuszczałem, to pominąłem sporo tych, które wcześniej wpisywałem. Ciekawe ile razy jeszcze będę musiał to zrobić, żeby wymienić wszystkie || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |