![]() |
Cytat:
|
Blokada skrótów klawiaturowych Windows XP na stale:
W kluczu: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer] wstaw wartość DWORD NoWinKeys i przypisz jej 1. Przywrócenie: W tym samym kluczu wpisać wartość DWORD=0. |
Cytat:
W sumie masz rację, Polak nie wielbłąd - coś pić musi! |
Jeszcze przełączanie na niemiecki, to nie problem, ale jak ci na przykład co chwilę [I] wsadza, albo wszystko znika?
A z tym przestaniem picia, to głupi pomysł, w dzisiejszej rzeczywistości zdechł bym po pół roku. |
Mnie się na trzeźwo to często zdarza. I też mnie to wpienia. ;)
|
Pewnie chodzi ci o przełączającą się klawiaturę, tzn chyba się to przełącza ctrl+shift. Pisząc szybko i po pijaku zadziwiająco często się to udaje.
A potem nie zawsze da się tak samo to zmienić. Wejdź w ustawienia klawiatury, tam są te skróty. Wyłącz albo zmień i po problemie. |
Cytat:
Masz trzy wyjścia: 1. Przestać pić 2. Przyzwyczaić się 3. Przejść na Apple (ale tam będziesz miał "gesty w multitaczu" i po pijaku jeszcze trudniej to wykonać).:> |
Chodzi mi o skróty klawiaturowe, które pisząc, szybko, cz po pijaku, uruchamiasz, a to doprowadza do szału, ma trzeźwo i wypoczętym też mi się te skróty włączają, co mnie do białej gorączki doprowadza.
|
Cytat:
Ja do tej pory spotkałem się z jednym przypadkiem - klient poczty IncrediMail ma zdefiniowane własne skróty klawiszowe, które pokrywają się z tymi, używanymi do polskich znaków językowych i to jest poważny problem. ale akurat ten program ma duże problamy z kodowaniem wszystkich polskich znaków. O ile mi wiadomo- skrótów wyłączyć się raczej nie da bo są "zaszyte" w systemie. |
Skróty w
Jak wyłączyć skróty windows, doprowadzaj a mnie tak mocno do szału, że zaraz na linuksie wylduje
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11. |