![]() |
A mi się kręci raz w lewo raz w prawo. Pisać słabo potrafię lewą ręką (bo nie ćwiczyłem), ale ogólnie nie mam problemu jak większość z prawą ręką, jestem oburęczny w zasadzie.
Sąsiad z działki jest mańkutem, jak coś robimy, to się ustawiamy, żeby on miał lewą ważniejszą, ale jak wychodzi, że i ja lewą muszę robić, to mi mało przeszkadza. |
nie wiem, mi się ciągle kręci w lewo :P
|
Dobre! Chwilę musiałem pomyśleć zanim zrozumiałem w czym problem. Robiąc sondę przemknęło mi to przez glowę, ale uznałem że to bez znaczenia. Teraz pokręciłem flamastrem nad głową :)
Patrzyłem na tancerkę od góry. Popraw proszę pytanie w ankiecie. Mam przypuszczenie, że z zawodu albo hobby jesteś mechanikiem ;) Mam nadzieję, że nikt nie zaglądał tancerce... od dołu... Patrix? |
Pytanie zadane w ankiecie nie jest precyzyjne. :nieee:
Kierunek obrotu tancerki (aby odpowiedzieć na pytanie) określić można patrząc na nią z góry, lub z dołu. Tak jak jest teraz - nie bardzo. :hmm: |
W tych obracających się figurkach z literami dodatkowo pojawia się kontur.
To dlatego tam nie ma problemu z określaniem kierunku. |
E, żeby zobaczyć staruchę, to trzeba być Palim i wyobrazić sobie, że to Polka, katoliczka, patriotka, co za tym idzie faszystka. I już widzimy staruchę.
|
Najlepsze jest że na zdjęciu z literkami zawsze widzę kierunek wyznaczony przez literkę.
I za nic nie mogę się zmusić do zmiany, nawet jak nie czytam O_o Przeniesienie wzroku z obrazka z literą na obraz bez powoduje przeniesienie postrzegania kierunku. Ale nie mogę przenieść kierunku na obrazek z inną literką :haha: Generalnie mam problemy z dojrzeniem "drugiej" formy złudzenia. Tu na przykład zawsze widzę młodą kobietę (w sumie to nawet lepiej ;)). edit: już wiem, wyczytałem że podbródek zamienia się w nos i teraz widze oba :D http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._from_1888.png |
Ja tam lubię takie ciekawostki.
Nawet w pracy magisterskiej umieściłem kilka efektów opartych na złudzeniach optycznych. |
Stare.
|
Spinning Dancer (Silhouette Illusion) N. Kayahara
Ilość załączników: 1
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15. |