![]() |
Lampka ORLANDO super jest :)
|
Cytat:
To ja się dziwię, że się dziwisz. Bo albo coś jest zaprojektowane od początku do końca (i wtedy wysoka cena rzeczywiście może odzwierciedlać wysiłek projektantów), albo jest skopane na pewnym etapie, i wówczas mamy to co widać. To tak jakby sprzedawać Bentleya (na przykład - jak komu nie pasuje niech wstawi dowolną drogą markę) zamykanego na skobel z kłódką. I jeszcze jedno - każdą z tych trzech lamp (post #1) jestem w stanie niewielkim nakładem środków zmodyfikować tak, by się kabla pozbyć. Trzecią najtrudniej, ale też by się dało. :P Oprócz całego wychwalanego tak dizajnu (fuj, co za słowo), projektantom przydałby się czasem mózg. :mruga: |
Dezajnerstwo kontenu jest wynikiem działania całego estabiliszmentu i masmediów.
|
Na dobrą sprawę, to wszystko ma swój design.
Nawet najtańsza chińszczyzna z cuchnącego plastiku. Albo podrabiane jajka. Dizajnerskość jest emejzing. |
Ale przecież są designerskie.
|
Designerskie... qrwa, co za słowo... wszystko jest dizajnerskie - meble, gary, gacie. Buractwo szuka 'dizajnu', jedzie na wieś po słoiki i mówi, że ma dizajnerską meblościankę czym wprawia w osłupienie lokalną gawiedź.
Kiedyś takie rzeczy były stylowe, no ale kiedyś też 'kontent' to było coś innego. :mruga: |
No dobra, może tam nie mają takich designerskich jak te, które wkleiłeś ;)
Nic nie pokażę, bo nie mam, od lat kupuję te Markslojdy. W OBI bywam po co innego. |
Cytat:
|
Mi podobają się produkty Markslojd
(nie wiem gdzie kupić, sklep gdzie brałem przestał tym handlować). Skandynawska stylistyka a ceny znośne. Warto poszukać importu nie przez oficjalny kanał, bo mają nieco inne modele - do nas wrzucają takie bardziej bidermajer. No i także IKEA. Z oświetleniem zawsze mają dobre promocje. Zawsze z jednego rodzaju oświetlenia jest na któryś model zniżka i to niezła. //edit W OBI na Radzymińskiej mają niezły wybór oświetlenia. W takim stylu co pokazujesz. |
widzę ze nie wszyscy skumali - wiec raz jeszcze ...
co wam się podoba z ogólnie dostępnego ze wzornictwa przemysłowego KABLE NA SMIETNIK |
Do roboty tylko halogeny, świetlówki tylko tam gdzie sią po ciemku nie trzeba zabić i jako tył do komputera.
|
rany, znów kolejny kabel
|
jou ma racje... Gdyby nie kabel wybralbym Mantre, choc uwazam ze Sunlight ma wiecej glebi i takiego bardziej "szalenczego buntu". Tylko do niego trzeba dobrac odpowiedni kolor scian i nienaganne meble - koniecznie z akcentami czarnych luster...
|
sami jesteście >KABEL< :P
ale bez tyz są ładne http://www.kuplampe.pl/images/produc...1428.10716.jpg BRAGA MaxLight 1606/4-1428 http://studioswiatla.pl/userdata/gfx...20c7f2ef2c.jpg ORLANDO 2 MaxLight |
Kabel psuje cały efekt. W każdym z powyższych. :|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:45. |