![]() |
THX! Fresh Diagnose nie podaje niestety taktowania pamięci - robi za to benchmark pamięci, w/g tego "Intel850 PC800 RDRAM" jest 2x szybszy, a "AMD 750 PC100 SDRAM" 2x wolniejszy od mojej pamięci. Pozostałe wymienione programy sprawdzę później, bo teraz muszę uzupełniać braki w GTA3:cool: :cool: :), dlatego rzadko tu zaglądam.:( :*
|
tu masz link:
ftp://files.chip.pl/23152/diagnose.exe |
....dobry jeszcze jest "Fresh diagnose"
|
Może 3Dmark 2001Se?
Albo BelAssetComputerProfiles - podaje co masz zainstalowane w kompie. Albo cos innego podobnego, podającego komponenty kompa? Jest jeszcze ChekIt 5.0 trochę stary ale free i niezły, trzeba mu podać nr.rej. |
Procesorem bym się nie przejmował. Martwię się o RAM (DDR 333, 2x 166MHz). BIOS pokazuje, że działa on z prędkością 166 MHz(x2), natomiast SiSoft Sandra 2002 pokazuje "Memory Bus Speed - 2x 100MHz (200 MHz data rate)". Czyżby Sandra się pomyliła? Czym mogę jeszcze przetestować taktowanie pamięci?
|
To chyba fakt. Kupowałem Athlona, był czysty i wpasowany w styropian. Slad po pascie to raczej dowód na to, że juz był zakładany (czy długo używany?, może testowany?) Zareklamuj telefonicznie!
|
Cytat:
czyli ci wydymali bez mydla. dostales uzywany procek. swiadczy o tym pasta na procku. nowe tego nie maja. |
Cytat:
|
Cytat:
Witam ! A dostałeś coolera do procka !? |
Dzisiaj (nareszcie!) dostałem przesyłkę. ECS chyba musi porządnie osczędzać na śrubkach, bo do mojej płyty nie dostałem ani jednej.
Dzięki za odpowiedzi! Poczta chyba nie jest taka zła... |
Witam !
Trzeba brać pod uwagę to ze ten sprzęt musiał jakoś dotrzeć do POlski i napewno lepiej go wytrzęsie podczas pakowania w fabryce niż na poczcie. Pozatym zawsze masz rękojmię do dyspozycji a jesli poczta coś zepsuje to składasz skargę i koniec ale na pewno wszystko będzie ok poprostu spraawdz odrazu na poczcie czy wszystko jest ok i koniec. |
Cytat:
ECS K7VTA3 VIA333 SOCK.A DDR ATA/133 - 273.00 AMD DURON 1200MHZ - 227.00 ***czy dostanę cooler w zestawie?*** InterSklep - www.polbras.com Pierwszy raz kupuję sprzęt w sklepie internetowym, poprzednio kupowałem tylko akcesoria (tusz do HP930C, płyty CD-R/RW). Oby tylko wszystko było ładnie zapakowane, z instrukcją, sterownikami, akcesoriami, dodatkami itp. - mój kolega też kiedyś kupił podobne podzespoły (w sklepie niewirtualnym), ale wszystko rozpakowane - RAM i procesor zamontowane już na płycie, bez instrukcji i innych śmieci - mam nadzieję, że ja dostanę nienaruszony towar. |
Witam !
A mozna wiedzieć co zamówiłeś ? Aha sklepy inaczej pakują przesyłki przed wysłaniem pocztą / folie ochronne styropian / takie małe kawałeczki / a kurier to tylko szczelna plastikowa torba i nic pozatym ! |
Najechalem na poczte i prosze przed chwila dostarczyli mi kase :) Ale i tak trwalo to 8 dni. Masakra. Jezeli dobrze zapakuja ci towar i napisza uwazac albo szklo to mozliwe ze tego nie uszkodza i nie beda po drosze tym grac w pilke.
|
Nie ma już możliwości zmiany, przesyłkę wysłano wczoraj (24 lipca) - dostałem maila z tą informacją. Chętnie bym zamówił dostawę kurierem, ale już za późno. Nie chciałbym wykrakać, ale jeśli dostanę co innego niż zamawiałem?
BTW: Kurier kosztuje 25 zł, a poczta 10 zł. Kupując kiedyś w www.ws.pl płaciłem za kuriera 5 zł (promocja)! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42. |