![]() |
DVB-T - streaming po LAN/WiFi.
Jak człowiek się nudzi, to wymyśla różne głupoty ;)
Czasami zabiłbym nudę odpalając conieco na TV (czy choćby ciężko pracując malutkie okienko z meczem odpalił). Ciągać wszędzie anten, kabli i instalować w każdym kompie tunera nie chcę (zwłaszcza, że nie wszędzie, gdzie mam zasięg sieci mam zasięg TV na rozsądnym poziomie). Tak googlam o streamingu DVB-T i znajduję małe co nieco oparte na skyview czy VLC. Uskuteczniał ktoś już takie rozwiązanie? Wymagania: - możliwość sterowania z komputera w LAN - możliwość oglądania na jednym zdalnym komputerze jednocześnie (kilka byłoby fajnie - ale nie zamierzam za to dopłacać ani do sprzętu, ani do kompa - ale chyba nie będzie problemu z odtwarzaniem na kilku pod warunkiem, że ten sam mux?) - dobra czułość tunera - możliwość podłączenia prawdziwej anteny - "serwer" działający na Windows 7 - jak największa elastyczność jeżeli chodzi o OS klienta (minimum, to Windows XP, 7 i Android) - Mile widziane 1080i (ale nie koniecznie) - Mile widziany interface USB (do wykorzystania też na weekend na działce ;) - ale mogą być na PCI-E czy PCI, jeżeli mają jakieś zalety - cena przystępna Jaki sprzęt i jaki soft wybrać? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09. |