![]() |
O stereogramach temat nawet jest. Trochę co prawda stary, ale szukajka znajdzie. :]
|
Tak wiem (bo generalnie inaczej się na to patrzeć nie da) - z tym, że jak to było popularne (sam nie wiem - 6-8 lat temu?) to taką instrukcję podawano jako najłatwiejszy sposób, dla osób, które miały problem z.. w zasadzie z robieniem zeza, bo na dobrą sprawę to na tym głównie polega..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a) popatrzeć na coś oddalonego od siebie (o przynajmniej kilka metrów - np. ścianę) b) nie zmieniając sposobu patrzenia 'nałożyć' na oczy kartkę z wydrukiem. Tzn. nałożyć to może złe słowo, ale po prostu przesunąć w pole widzenia. Wyższa szkoła jazdy pozwalała na to, żeby dane przedmioty widzieć albo jako wypukłe, albo wklęsłe :) |
Cytat:
|
Nie wiem jak to wyjaśnić, stereogramy wymagają troche praktyki :)
Każdy ma swoją technikę, ja to robie tak: - troche zezuje aby sąsiadujące obrazy (tu postacie) nałożyły się na siebie - skupić wzrok na tej nałożonej postaci aż się przystosuje i złapie ostrość. - potem można już rozglądać się po obrazie i podziwiać 3D |
Odpowiednio, to znaczy jak? Po LSD? :>
|
To może stereogramy :D
http://www.3dwonderstuff.com/Images/...roid_1_big.jpg (ten obrazek jest 3D jak się na niego odpowiednio spojrzy). |
Już naprawdę Was porąbało :-D, ale uwielbiam Was.
|
hmm.. a nie możecie się po prostu od monitora trochę odsunąć? ;)
|
k***a za mało wypiłem, żeby cię zrozumieć :szczena:
|
Exploitowałem to złudzenie. :D Niepotrzebny zez, wystarczy pociągnąć powieki wektorem przeciwstawnie do prostopadłości nosa.
|
fakt, przy powolnym przewijaniu widać misia,
ale gdy patrzę na wprost, na nieruchomy obrazek, to tylko mocny zez :spoko: |
Nie musiałem zezować, ale najlepiej widać przy powolnym przewijaniu. Przynajmniej na lapku.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06. |