![]() |
Radiobudzik z projektorem
Czy używacie takowego?
|
nie!!
|
Znam jednego takiego, co używa.
Szmelc trochę. |
No piszcie piszcie bo ja sie właśnie zastanawiam nad stacją pogody z zearem i może nawet projektorem.
Niestety nie ma modelu w rozsądnych pieniadzach który by spełniał moje wymagania niemałe... a są one takie: - ma świecić w nocy żebym widział zegar (ale tak jasno jak żarówa) - być na zasilacz, bo baterie odpadają do świecenia w nocy - może mieć nawet projektor ;) - temperatura wewnątrz i na zewnątrz - wilgotność wewnątrz i na zewnątrz - zegar nastawiany radiowo - możliwie opcjonalnie żadnych bzdetów typu faza księżyca i uśmiechnięta mordka - ma być ładne, najlepiej srebrne, ale może ostatecznie białe albo czarne. A no i dobrze zeby kosztowało do 100zł... i tylko tyle, a może aż tyle, może ktoś widział, może ktoś wie...Mikołaju przyjdz! :> |
Projektor? A po co?
Żeby uruchomić projektor, trzeba nacisnąć przycisk na urządzeniu. Aby po ciemku dowiedzieć się która godzina, i tak przeważnie trzeba nacisnąć przycisk by włączyć podświetlenie wyświetlacza, więc na to samo wychodzi. No chyba że dla lansu, to co innego. :P |
Nie. Prawdę mówiąc to wprost przeciwnie, bo projektor wygląda paskudnie na samym urządzeniu. Myślałem że chociaż jest przydatny w nocy emitując delikatnie godzinie na suficie non-stop.
Więc niech będzie bez projektora. I tak nie mogę znaleźć nic ciekawego :/ Jak świeci, to zegar bez RCC, jak ma RCC to nie ma wilgotności itd. Zapomniałem dodać, że chciałbym cos z radiową czujką, ale to dziś chyba standard. |
W lidlu ciekawe bywają. :]
Ebay. :idea: |
sobrus,
Oregon Scientific - porządne i ładnie wykonane sprzęta Acz w specyfikacjach prawie wszystkich czujników zewnętrznych jest do -20°C - i nie wiem czy brać to poważnie. Możliwe, że chodzi tylko o wytrzymałość baterii, poniżej -20 to i tak żadna pracować nie będzie. Bioterm, 2measure - dodatkowe marki jednego producenta: Biowin. Najtańsze na polskim rynku, od 30 zł z bezprzewodowym czujnikiem zewnętrznym. Jakość: no zwyczajna chińszczyzna brandowana, ale tragedii nie ma. W tej klasie cenowej zdecydowanie Biowin. |
@jou
ebay.. a wiesz ze o tym nie pomyslałem :idea: @pali Bioterm znam, lubie i nawet mam. Mam ich stacje pogodową, która spełnia wszystko poza tym, że nie świeci. Ale cały sęk w tym, że chce widziec która godzina w nocy, a nie chce mieć 5 urządzeń tylko jedno .... Nie znalazłem modelu który by miał wszystko co chce. |
Ale to ma świecić non-stop?
:kreci_gl: |
No tak ale na zasadzie takiej jak radiobudzik, czyli żeby było widać cyfry (jak na rysunku :P)
Nie potrzebuje lampki nocnej :nie: Jak rozumiem taka stacja pogody też świeci non-stop: http://stacje-pogody.pl/662_stacja_p...rm_180508.html Niestety ten model nie ma zegara RCC :( http://www.euro.com.pl/fckeditor/ima...yswietlacz.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |