![]() |
spedia hehe pobawcie sie raczej w inetcash firma lezy za nasz granica zachodnia i wyplaca w euro
|
ja mam na koncie 135 pkt., ale 100 dostałem za to że sie zgodziłem, żeby mi przysyłali maile z reklamami;)
a moje statsy to::o Total PAYABLE Points 0 $0 payable Total PAID Points 0 $0 paid Current Period 135.00 $unavailable ;) :-D :-D :-D :-D ;) p.s. używa ktoś cashsurfers?? |
No nie wiem jak do konca to naliczaja, ale zajalem sie tym 2 tyg temu, z tym ze ostatni tydzien wogole nie uzywalem. Moje stats to:
Total payable points - 0 (nowym uzytkownikom zliczaja dopiero po 1 lub 2 miesiacach) Total paid points - 0 Current Period - 315 Total points - 315 |
Ile teraz macie punktów, przez ile czasu je zbieraliście? Ja w marcu zarobiłem 105 punktów ($0.52), a w czerwcu 20 punktów ($0.10), czyli razem zarobiłem 62 centy (śmieszne i żałosne - nawet na wysłanie czeku nie starczy:-D :-D :'( (( )
Podsumowanie mojej działalności: Total payable points - 125 Total paid points - 0 //jak widać, jeszcze nic nie zarobiłem// Current Period - 55 Total points - 180 |
Dzieki za szybka odpowiedz. Ale na stronie spedii pisze ze przelicznik wyliczany jest na podstawie kilku czynnikow (sam nie wiem dokladnie jakich).
|
nie słyszałem o tym, żeby przelicznik punkty-kasa był wyliczany co miesiąc, ale wynosi on chyba: 1 minuta surfowania w necie z załączonym bannerkiem spedii- 1 punkt ; 100 punktów- 1 dolar amerykański.
a co do tego czeku, to nie jest on niestety mój...:( linka podałem tak dla przykładu, żeby było wiadomo, że istnieją tacy ludzie w Polsce, którzy w ten sposób zarabiają/dorabiają.;) |
Adik: mam pytanie, nie wiesz moze jaki jest obecnie przelicznik punkty na kase w spedii ? Podobno jest on wyliczany co miesiac, a kase mozna miec dopiero w 2 miesiace od zalozenia konta w spedii. Tak na marginesie, ile tobie zajelo zarobienie tej kasy co jest na twoim czeku ??? :)
|
wielkie dzieki - sprawa jest juz troche jasniejsza, reszte doszukam juz sam...
|
Zacznijmy od tego, że: zeby zarabiać oglądając reklamy na monitorku trzeba sie gdzieś zarejestrować (na praykład do Spedii lub Cashsurfers czy innego takiego badziewia) potem ściągamy z netu programik emitujący na ekranie monitora banner odpalamy go, logujemy sie na swoje konto i zarabiamy kase...teoretycznie, bo w rzeczywistości wygląda to troche inaczej tzn. wszystko jest tak jak napisałem do momentu "logujemy sie na swoje konto i ..."
dalszy ciąg czasem wygląda tak że lagalnie sobie siedzimy 12 godzin w necie, przeglądamy stronki i mając nadzieję, że po owych 12 godzinach nabiliśmy sobie troche punktów wyłączamy banner i wchodzimy na stronę główną programu którego banner oglądaliśmy, i sprawdzamy swoje konto, a tu ZONK!!!! :(, banner owszem przez cały czas zajmował nam drogocenną przestrzeń na ekranie, zielone lampki oznaczejące dzaiłanie programu i nabijanie punktów cały czas sie świeciły, ale program nie uruchomił nam zliczania tych zdobytych punktów i stan naszego konta wynosi okrągłe 0 (zero!!!). jest to najczarniejszy scenariusz Ale są też pozytywne przykłady(wszystko legal nawet kolo swój czek pokazuje) http://gkowalew2.republika.pl/czek.htm tu link do stronki na której synu opisał krótko i zwięźle dlaczego te firmy nam płacą: http://dexter.zst.bytom.pl/~tomsik/kasa/kasa.htm sorry za łopatologie ale jakoś daremnie mi sie słowa klecą...;) |
wytlumaczy mi ktos co to za 'zarabainie za klikanie' z tymi bannerami?
bo slyszalem juz o tym pare razy, ale nie wierzac w czystosc intencji 'placacego' omijalem z daleka - teraz postanowilem sie chocby dowiedziec 'co to jest?' moglby ktos, w kilku krotkich slowach? (moze byc na priva, maila ( sidtherat@poczta.gazeta.pl ) lub tutaj) |
wszystkim gigantyczne dzięki za pomoc(szczególnie dla ZIP'a - masz u mnie dużego browara);) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
|
Ilość załączników: 1
Instrukcja SpediaMouse
1. Ściągasz program i rozpakowujesz na dysk. 2. Uruchamiasz go i logujesz się. 3. Ustawiasz potrzebne opcje (zmiana strony co 50 sekund) 4. Włączasz start, ustawiasz kursor myszki w pasku adresu przeglądarki. 5. Idziesz spać. W czasie gdy śpisz, nabija Ci kasę (przeglądarka musi być na wierzchu) 6. Rano wstajesz i masz XXX złotych. Problemem jest to, że zmieniając strony co 50 sekund, po 10 godzinach pamięć cache przeglądarki musi zapamiętać historię 720 ostatnio wyświetlonych stron, przez co komputerek wiesza się już po kilku godzinach. Dlatego musisz co jakiś okres czasu klikać "Wstecz". Rozwiązaniem jest prosty skrypt Java, który będzie cofał wyświetlone strony o 10: musisz go zapisać jako stronę www i umieścić w liście odwiedzanych stron Spedia Mouse. Skrypt w załączniku, zmień rozszerzenie na HTML. |
Ilość załączników: 1
hehe, ja się niedawno tym bawiłem. Program nazywa się Spedia Mouse, jest w załączniku.
|
Jest taki programik Myszkomat, oczywiście nie mam adresu do jego strony głównej itp. jak to ja :). Poszukaj, ja kiedyś się bawiłem w te rzeczy, ale.... :D
|
forsa za bannerek z reklamami...
mam pytanie: czy zna ktoś jakiś program/ ***** do progamu "SpediaBar" wyświetlającego na na monitorze bannerek z reklamami?? chodzi mi o to żeby (w najlepszym wypadku) bannerek zniknął z pulpitu, a kasa leciała dalej, lub kasa leciała cały czas, nie tylko wtedy gdy przelądarka jest aktywna, a ja co jakieś 40 sekund musze klikać na jakiś link.
czy coś takiego w ogóle istnieje????????? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:09. |