![]() |
Odzyskanie pliku
Witam. Zapisalem na pulpicie dokument. Po kilku dniach chciałem go otworzyć, ale nie mogłem go znaleźć. Spróbowałem go więc wyszukać, myśląc, że może przeniosłem go gdzieś i zapomniałem.. Wyszukiwanie przyniosło efekt, dokument został znaleziony, ale przy próbie otworzenia go pisze, że "nie można odnaleźć pliku".. Stąd moje pytania: Czy da sie go w jakiś sposób odzyskać? (Próbuję już programem Recuva i czekam czy to coś da, ale może znacie inne sposoby?) Dlaczego komputer pokazuje że dokument istnieje i jest w stanie go odnaleźć, ale już nie może otworzyć? I w końcu czy taki plik może zostać automatycznie usunięty? Ja sam na pewno go nie usuwałem wszyscy domownicy zarzekaja się, że tez tego nie zrobili..
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
Nie wiem co to za dokument, ale co by to nie było:
domyślam się po opisie, ale tylko domyślam, ze ów plik został zainfekowany i antywirus go po prostu usunął. Bo antywirusa chyba masz?? Sprawdź w logach antywirusa czy wykonał taka akcje. Jeżeli jest to plik Worda albo Open Office, sprawdź w kopiach bezpieczeństwa, powinna tam być zapisana jakaś kopia, może niekompletna, ale powinna być. Domownikom się nie wierzy z założenia :) |
Cytat:
Jaki system operacyjny? Cytat:
Taki plik sobie skopiuj, przenieś np. na pulpit. Sprawdź czy ma rozmiar większy niż 0. |
A może po pliku pozostał tylko skr***243;t i wyszukiwarka go znalazła?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:58. |