![]() |
Laser do Lite-On iHAS424
Można gdzieś zakupić część jak w temacie ? Są jakieś sklepy gdzie sprzedają takie cuda ? :ysz:
|
Nowego lasera na pewno nie kupisz-od wielu lat firmy nie prowadzą serwisu ani części zamiennych do napędów.
Na gwarancji dlatego dostaje się nowy sprzęt -a ze starym pozostaje zabawa w przekładki i przeszczepy z innych egzemplarzy-ale przy tych cenach napędów DVD to chyba szkoda sobie głowy zawracać:) |
Przy dzisiejszych cenach oczywiście gra nie warta świeczki, jednak zostaje coś takiego jak przywiązanie do rzeczy martwych. A nowego iHAS424 nigdzie nie da się kupić, używanego zresztą też. ;)
|
IHAS 424 jak 224 i 624 nie było w wersji C i nie ma również jak na razie w wersji D:>:ysz: równiez nie ma firmware dostępnych do tych modeli:>
|
To kup iHAS 124 B i wgraj mu firmware dla 424 , jest modyfikowany dla serii 124B do 624B
|
Cytat:
|
Lightscribe umiera, prym wiodą płyty do nadruku i termo-transferu :)
|
Cytat:
C4E***8217;s iXtreme Burner MAX V1.0 in association with Team Jungle & Team Xecuter ---------------------------------------------------------------- Official release of the iXtreme Burner MAX firmware V1.0 for Liteon iHAS drives Liteon iHAS124B = baseline model Liteon iHAS224B = 124 + LightScribe Liteon iHAS324B = 124 + SmartErase Liteon iHAS424B = 124 + LightScribe + SmartErase (or = 224 + SmartErase) Liteon iHAS524B = 124 + LabelTag + SmartErase Liteon iHAS624B = 124 + LabelTag + LightScribe + SmartErase (or = 524 + LightScribe) |
Mnie akurat "szaro-bure" się podoba. Płyty printable fajne, lecz trzeba kombinować z trwałością druku - wilgoci te cudeńka nie lubią, wiem bo kiedyś miałem. Zresztą założyłem temat o taniej drukarce do tego typu zastosowań. Dobrze jest mieć i to i to. Główny problem to brak nośników blu-ray przeznaczonych do lightscribe. :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cuda, napęd żyje ! Wgrałem bios z iHAS624, czy będzie działał LabelTag ?
|
Sprawdź. :>
|
Dupa, działa tylko z CD-R. Nie widzi płyt DVD/DVD-DL. LightSribe działa, płyty CD-R rozpoznaje prawidłowo i nagrywa prawidłowo. Dziwne............
Edit: Jak mu zapodam nośnik DVD, to coś jakby "cykało" wewnątrz, zapewne oczko sie gubi, charakterystyczny dźwięk przy zrąbanej optyce. Tylko dlaczego świetnie radzi sobie z cd-r ? Tam są osobne "oczy" do DVD ? |
Oczywiście że są oddzielne lasery do CD i DVD!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:54. |