Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Tania, używana drukarka do nadruku na płytach CD/DVD. (https://forum.cdrinfo.pl/f113/tania-uzywana-drukarka-nadruku-plytach-cd-dvd-91804/)

rcobex 18.06.2013 21:17

Sprawna ip4500 jeszcze podziała ? ;)
Może będę takową miał w dobrej cenie.

Koszt napełniacza duży ? Do mojego HP wielofunkcyjnego to w zasadzie grosze.

Jarson 14.06.2013 01:27

Graniczy, a szkoda, bo to była bardzo udana seria. Moją szlag trafił po kilku miesiącach nieużywania, a cena nowej głowicy równała się cenie nowej drukarki.

Może się mylę, ale obecnie chyba nie ma w miarę taniej drukarki z tą funkcjonalnością :(

Kiedyś o tym dyskutowaliśmy m.in. z Reetou i on był przeciwny ze względu na wyważenie, ale z uporem maniaka będę bronił pomysłu - jeżeli to ma być kilka płyt, można wydrukować i nakleić etykietę na papierze samoprzylepnym. Wybierając papier o niskiej gramaturze i przyklejając precyzyjnie nie ma się co martwić o jakiekolwiek wibracje czy tym bardziej uszkodzenie płyty przy odtwarzaniu. Jeśli to ma być więcej sztuk, to oczywiście pomysł odpada, ale wtedy chyba zostaje zakup drukarki za dobre kilkaset złotych.

rcobex 13.06.2013 23:37

Odkopując nieco temat, szukałem Canona z serii 4000, niestety znaleźć coś co działa graniczy z cudem.

Coś nowego może ? Zauważyłem tendencję do urządzeń wielofunkcyjnych, nie potrzebuję takiego bo mam. Niestety, nie drukuje na płytach.

Epson P50 odpada, cena zaporowa.

rcobex 20.12.2012 21:04

Czyli do 4500 zamiennik będzie kosztował pewnie podobnie. Jaki to mniej więcej koszt ? Ile ta drukarka ma pojemników ?

siwymariusz 20.12.2012 19:55

Cytat:

Napisany przez Diabolique (Post 1234975)
mam canona 4200. na plytach drukuje dobrze. jestem zadowolony z jakości. niestety pojemność zasobników z tuszem to nieporozumienie. zwlaszcza przy drukowaniu na plytach. gdzie tusz idzie w dużych ilościach.
niestety z cissem nie bardzo chce wspólpracować. albo ciss do pupy, albo te cholerne zasobniki canona. no i te ich czipy. olaboga!!

Też mam ip4200 i tu masz racje , łyka tusz niemiłosiernie . Zastępcze tusze są dość tanie nawet z chipem , ale trudno " wyczuć ", który byłby naprawdę dobry.

Diabolique 20.12.2012 18:57

mam canona 4200. na plytach drukuje dobrze. jestem zadowolony z jakości. niestety pojemność zasobników z tuszem to nieporozumienie. zwlaszcza przy drukowaniu na plytach. gdzie tusz idzie w dużych ilościach.
niestety z cissem nie bardzo chce wspólpracować. albo ciss do pupy, albo te cholerne zasobniki canona. no i te ich czipy. olaboga!!

loki7777 19.12.2012 13:42

r300 + ciss - praktycznie nie do zajechania:)

rcobex 19.12.2012 12:09

Tania, używana drukarka do nadruku na płytach CD/DVD.

Znalazłem dwa dosyć interesujące mnie modele - Canon 4500 lub Epson R300. Zastanawiam się tylko która będzie ładniej drukować, oraz która będzie tańsza w eksploatacji. Chyba że kupić coś innego, maksymalnie 200zł do wydania.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53.