![]() |
Sprawna ip4500 jeszcze podziała ? ;)
Może będę takową miał w dobrej cenie. Koszt napełniacza duży ? Do mojego HP wielofunkcyjnego to w zasadzie grosze. |
Graniczy, a szkoda, bo to była bardzo udana seria. Moją szlag trafił po kilku miesiącach nieużywania, a cena nowej głowicy równała się cenie nowej drukarki.
Może się mylę, ale obecnie chyba nie ma w miarę taniej drukarki z tą funkcjonalnością :( Kiedyś o tym dyskutowaliśmy m.in. z Reetou i on był przeciwny ze względu na wyważenie, ale z uporem maniaka będę bronił pomysłu - jeżeli to ma być kilka płyt, można wydrukować i nakleić etykietę na papierze samoprzylepnym. Wybierając papier o niskiej gramaturze i przyklejając precyzyjnie nie ma się co martwić o jakiekolwiek wibracje czy tym bardziej uszkodzenie płyty przy odtwarzaniu. Jeśli to ma być więcej sztuk, to oczywiście pomysł odpada, ale wtedy chyba zostaje zakup drukarki za dobre kilkaset złotych. |
Odkopując nieco temat, szukałem Canona z serii 4000, niestety znaleźć coś co działa graniczy z cudem.
Coś nowego może ? Zauważyłem tendencję do urządzeń wielofunkcyjnych, nie potrzebuję takiego bo mam. Niestety, nie drukuje na płytach. Epson P50 odpada, cena zaporowa. |
Czyli do 4500 zamiennik będzie kosztował pewnie podobnie. Jaki to mniej więcej koszt ? Ile ta drukarka ma pojemników ?
|
Cytat:
|
mam canona 4200. na plytach drukuje dobrze. jestem zadowolony z jakości. niestety pojemność zasobników z tuszem to nieporozumienie. zwlaszcza przy drukowaniu na plytach. gdzie tusz idzie w dużych ilościach.
niestety z cissem nie bardzo chce wspólpracować. albo ciss do pupy, albo te cholerne zasobniki canona. no i te ich czipy. olaboga!! |
r300 + ciss - praktycznie nie do zajechania:)
|
Tania, używana drukarka do nadruku na płytach CD/DVD.
Znalazłem dwa dosyć interesujące mnie modele - Canon 4500 lub Epson R300. Zastanawiam się tylko która będzie ładniej drukować, oraz która będzie tańsza w eksploatacji. Chyba że kupić coś innego, maksymalnie 200zł do wydania.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53. |