![]() |
Gitara, to zrób dla Uncharted bo nie keszuje na HDD i szybko się przetestuje. Dzięki.
Klucze i (swój save) podrzuć mi majlem. |
Co do "reszty" to miałem na myśli ACCID i UserID.
Zrobiłbym to samo ale aktualnie mam tylko Uncharteda 1 LBP 1 (te same ID). |
Ehh, no nie prościej bo uzależniony jesteś od tego czy ktoś uzupełni bazę danych z potrzebnymi Tobie DHK i SFID. Te klucze są NIEZBĘDNE aby poprawnie przepisać save. W chwili obecnej DHK nie jest używany, ale nie wiadomo jak będzie jutro czy za 10 lat na PlayStation 5.
Przepisać to zresztą ja wiem jak (i nie tym gui tylko pfdtool i sfopatcherem bo są elastyczne i będą aktualizowane). Mnie chodzi o to aby opisać jak wydobyć te klucze - nikt przecież nie zagwarantuje mi, że do gry XYZ ktoś zrobi to za mnie albo że ps3devwiki będą krążyć w sieci w nieskończoność. Co od ostatniego zdania to jesteś w błędzie. ;] |
Prościej ;) Przed chwilą zrobiłem - całość działa też teoretycznie na OFW.
http://psx-scene.com/forums/content/...-k-g-971-2828/ Testowane na zabezpieczonym save-ie z DBZ Budokai HD Collection. Save ściągnięty z GameFaqs jest rozpoznawany przez moja konsolę jako mój własny po zabiegu przepisywania ;) Potrzebne klucze znajdziesz na PS3DEVWiki, wymagane klucze "per console key" to tylko ConsoleID/UserID/AccountID. ConsoleID odczytasz multiMANem, cała reszta siedzi w twoim, dowolnym PARAM.SFO. |
http://www.ps3hax.net/2012/12/releas...ools-by-flatz/
A no to fajnie. :) Chodzi o to aby: 1. zainstalować Data Dumper 2. zainstalować Disc Hash Key Dumper Loader 3. zresetować konsolę. 4. odpalić Disc Hash Key Dumper Loader 5. odpalić grę z której chcemy sczytać DHK 6. wyjść z gry (XMB -> quit) 7. odpalić Data Dumper 8. skopiować na zewnątrz "/dev_hdd0/tmp/dumps.bin" 9. zainstalować Secure File ID Dumper Loader 10. podmienić w "dev_flash/vsh/module/" wszystkie moduły na te dołączone do programu (po to CEX CFW 3.55). 11. zresetować konsolę. 12. odpalić Secure File ID Dumper Loader 13. odpalić grę, z której chcemy sczytać SFID 14. zrobić save 15. odpalić Data Dumper 16. skopiować na zewnątrz "/dev_hdd0/tmp/dumps.bin" Gry muszą być oczywiście oryginalne i bez żadnych zbędnych loaderów po drodze (cheat engine, backup managery etc.). Ja mam obecnie takie: Fallout 3 GoTYE (BLES-00737) Demon's Souls (BLUS-30443) Darksiders 2 (BLES-01597) Uncharted DF (BCES-00065) Uncharted 2 GoTYE (BCUS-98257) Resident Evil 5 Gold Move Edition (BLES-00816) Dead Space (BLES-00308) Mirror's Edge (BLES-00322) Little Big Planet (BCES-00141) Prince of Persia 2K8 (BLES-00389) |
Ja siedzę znów na CEX-ie także jak coś to wal śmiało ;)
|
flatz tools
Czyli narzędzia do przepisywania save'ów.
Chciałem się pobawić i napisać poradnik, ale nie mam jak odczytywać Disk Hash Key (dumpery są pod CEX 3.55, a ja mam DEX i wymagają zastąpienia paru modułów na dev_flash) i Secure File ID (brute force'm mi nie znajduje, więc trzeba wydłubać z pamięci). Chciałby ktoś pomóc? :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |