![]() |
Dzieki za wszystko . Laptop wedruje do serwisu
|
Cytat:
Jeżeli jest sprzęt na gwarancji to serwis skoro nie nagrywa DVD ,jeżeli po możesz zadać pytanie czy nie ma nowszego fw http://vip.asus.com/eservice/techser...Language=pl-pl Ale brak dobrego zapisu DVD to zła oznaka i raczej nowy fw nie pomoże. |
Bardzo często napędy w laptopach mają biosy brandowane przez producenta laptopa - w takiej sytuacji podejdzie tylko taki. Inaczej mówiąc - nie bios od toshiby/samsunga, tylko od asusa.
Nie zawadzi spróbować umieścić aspi obok aplikacji uaktualniającej. A takie problemy z DVD mogą oznaczać śmierć lasera. |
model nagrywarki SN-208BB wersja firmware AS01 . Skąd wziąść taki pasujący firmware?szukałem i nie znalazłem POMOCY
|
Cytat:
Jaką masz wersję firmware aktualnie w napędzie? |
mam sciagniety nowszy soft ale nie wiem jak go wgrac kiedy na niego klikam pokazuje mi sie ten komunikat . A co do plyt probowalem roznych od sony po werbatim
|
Pewnie napęd to OEM Asusa i pewnie nigdy nie będzie aktualizacji firmware:)
Napisz do pomocy technicznej Asusa -jeżeli mają nowszy firmware to wyślą Tobie,. Na jakich płytach DVD nagrywasz??? |
asus - nie mozna wgrac nowego biosu do nagrywarki
laptop asus system win7 home premium nagrywarka to tsstcorp cddvdw sn-208bb . Pobrałem nowe wersje biosu ale podczas próby uruchomienia wyskakuje taki komunikat "can"t find suitable drive for f/w" .Szukał w necie ale nie znalazłem ,może komuś też zdażyło śię coś takiego w trybie administratora próbowałem i nic a nagrywarka nagrywa mi tylko płyty cd podczas nagrywania płyt dvd nagrywa ale potem okazuje sie ze płyta jest czysta.Prubowałem róznych programów do nagrywania i nic
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:10. |