Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Z jaka prędkością nagrać gre na xboxa? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jaka-predkoscia-nagrac-gre-xboxa-91910/)

BLUE016 12.01.2013 12:21

Z jaka prędkością nagrać gre na xboxa?
 
Witam. Miałem xboxa 360 w naprawie i koles powiedzial zeby nagrywac chyba na 2,4 czy na 2 cos takiego i że gra na płytce miała duzo błedów i zebym ja zainstalował na dysku.Co sie z tym wiąze to jak nagrać gre na x'a?
Jestem zielony a poradniki wiele mi ni mowią bo i tak dalej nie wiem co trzeba ustawić.
Powiedziałem kuzynowi zeby mi nagrał ale on się boi bo tez sie nie zna i nie chce zmarnować plytek.
Co do plytek to maja być DVD+R DL
Co trzeba sciagnac, jak,z kad sciagnac gre,jak ja rozpakowac
jak nagrac na plytke itp.
wszystko po kolei i tak zeby nie bylo zadnych bledow i zebym nie musial zapisywac na dysku bo mam malo miejsca chyba ze trzeba.
POMÓZCIE

Diabolique 12.01.2013 13:03

x2.4. wolniej się chyba nie da. a to i tak nie znaczy, że gra zadziała.
imao źle trafiłeś z takimi pytaniami.
http://xboxforum.pl/forum.php :szczerb:

Berion 12.01.2013 13:57

No nie, x2/4 to się nie nagrywa już płyt od bardzo dawna. To jest indywidualna sprawa, możesz zacząć od x8.

Tutaj jest poradnik kopiowania gier (a więc i nagrywania), ale od czasu XGD3 mogło się coś zmienić:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/X...gier/index.php


I właśnie - kopiowania - swoich oryginalnych gier. Forum CDRinfo.pl nie jest forum warezowym i nie pomagamy z problemami dotyczącymi pirackich kopii gier. Nie mówiąc już nawet o ich ściąganiu...

misiozol 19.01.2013 10:11

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1237793)
No nie, x2/4 to się nie nagrywa już płyt od bardzo dawna. To jest indywidualna sprawa, możesz zacząć od x8.

Tutaj jest poradnik kopiowania gier (a więc i nagrywania), ale od czasu XGD3 mogło się coś zmienić:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/X...gier/index.php


I właśnie - kopiowania - swoich oryginalnych gier. Forum CDRinfo.pl nie jest forum warezowym i nie pomagamy z problemami dotyczącymi pirackich kopii gier. Nie mówiąc już nawet o ich ściąganiu...

Oj zmienilo potrzeba xbox backup creator jeszcze jeden program abgx do weryfikacji obrazu/plyty jesli to ma dzialac online to tylko wylacznie iHas i verbatim i to nie gwarantuje bana lepiej na offie grac , bez online wystarczy zwykly palnik predkosc zalezy od plyty przewaznie to 2.4x w plycie DL .

Berion 19.01.2013 13:00

No to jest tam w tym poradniku i XBC i AGBX. Tyle, że ODD na kreonie, a ten się nie nadaje już do kopii od czasu SSv2. ;)

misiozol 19.01.2013 13:30

W tej chwili jedyna metoda na zrobienie swojego backup-a to przeflashowany naped softem 0800 najlepiej pasuja te z wersji fat bo latwo przeflashowac karta na VIA nie trzeba zadnych bzdetow od xecuter-a ,fajnie mozna je zapakowac w jakis stary naped cd-rom i wyglada to nawet schludnie podobno lite-on jest lepszy od benq osobiscie nie widze roznicy i mam benq jak laser padnie koszt wymiany 4.79euro z ebay-a;)

Berion 19.01.2013 13:48

Oryginalny Xbox'owy ODD? 0800 to nie firmware tylko tryb odczytu (tak wyczytałem).

Mam dwa martwe klocki, jak się nie uda ich na nogi postawić to spróbuje pobawić się napędem. Zastanawiam się tylko co z ejectem. :hmm:

misiozol 19.01.2013 14:44

Oryginalny xbox360fat albo slim naped przefalashowany softem LT 0800 dzialaja tylko lite-on i benq ,samsung nie idzie , lepiej miec jeden ekstra naped bo tak musisz kazdorazowo robic flash napedu do konsoli i do PC, 0800v3 moze byc tylko uzyty w napedzie dzialajacym w kompie sluzy do odczytu plyt z poziomu PC ;) ,jak masz fat to smialo xenona poswiec bo puki co sie niezapowiada na RGH na nim aczkolwiek cos tam xecuter grzebie w tym temacie , a kabel mozna zarzezbic ze zwyklej sata-y naped potrzebuje 3.3 , 5 . 12v no i mase ,rozwarcie pina z masa nie pamietam juz ktorego powoduje otwarcie tacki ale mozna to zrobic PPM i kliknij wysun tacke

Berion 19.01.2013 17:06

Teoretycznie to można by też chyba na siłę wyjmować tackę. Mechanizmy i czujniki są chyba takie same jak w ODD na PC. ???

misiozol 19.01.2013 17:35

Ale nie ma takiej potrzeby zeby na sile tam odrazu bys chcial na sile , podlaczenie tego do kompa to proste jak konstrukcja cepa 4 kable gnd , status nie podpinany , eject na stale z masa rozwarcie = otwarcie tacki, 3.3v,5v,12v, naprawde proste jedyne co potrzeba jakis przelacznik stale zwarty bo rozwarcie z masa otwiera tacke ja uzylem przycisku wlaczenia z jakegos starego PC po prostu kable przelutowalem na przycisku .


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.