Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Odzyskiwanie danych (https://forum.cdrinfo.pl/f109/)
-   -   Utrata danych po formatach (https://forum.cdrinfo.pl/f109/utrata-danych-po-formatach-91918/)

szafran1988 22.01.2013 11:33

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1238882)
A no jestes w bledzie bo za calkiem przyzwoita cene dostajemy naprawde dobry soft bo skanuje kazdy blok z osobna zajmuje to z tydzien i sklada to w calosc jak sie uda .

Ano nie jest w błędzie dane można odzyskać, pod warunkiem jak to powiedział kolega, że sektory na dysku nie zostały nadpisane innymi danymi... Nie da się odzyskać plików które były wcześniej zapisane na obecnie nadpisanym sektorze, tzn teoretycznie się da, ale to już wyższa szkoła jazdy i są 4 firmy w polsce które są w stanie to zrobić. :D

misiozol 20.01.2013 22:29

A no jestes w bledzie bo za calkiem przyzwoita cene dostajemy naprawde dobry soft bo skanuje kazdy blok z osobna zajmuje to z tydzien i sklada to w calosc jak sie uda .

Berion 20.01.2013 21:33

Niewiele odzyska po wielokrotnym napisaniu tablic i sektorów które zajmowały te dane. Innymi słowy odzyskać może jedynie po sygnaturach i jedynie to co nie było nadpisane. I zrobi to jakikolwiek program do odzysku danych bo one wszystkie robią to samo. ;)

misiozol 20.01.2013 20:50

Jest bardzo dobry program do odzysku danych seagate uratowal mnie nie raz nawet w uszkodzonych dyskach i czesciowym formacie nazywa seagate file recovery koszt zakupu 150euro mozna wykonac skan dysku, 99,9% ze odzyskasz dane jesli nie bylo pelnego formatu.

Berion 15.01.2013 18:35

Szybkie formatowanie zamalowuje tylko tablicę, więc większość tych danych możesz odzyskać (minus te na których nadpisałeś te 152MB).

O danych z PC raczej zapomnij po takiej sieczce, chyba że po nagłówku, mając trochę szczęścia.

grap32 14.01.2013 17:26

Teraz mi się przypomniało, że te ważne dane zgrałem sobie z karty microSD. Karta została sformatowana normalnie, czyli nie dogłębnie formatowana, tylko szybko. Potem naniosłem na kartę dane o wadze 152 MB a karta jest o pojemności 1GB. Może z karty można spróbować odzyskać zdjęcia ?

ynsiwy 14.01.2013 17:21

W skrócie Ci napiszę, że lipa :taktak:

grap32 14.01.2013 17:04

Utrata danych po formatach

Witam.
Miałem na dysku Win7 oraz ważne dane na partycji D. Z powodu problemów chciałem zainstalować Win XP. W czasie instalacji usunąłem dwie byłe partycje i utworzyłem także dwie partycje. Potem wybierając partycje C wziąłem formatowanie pełne ale po dłuższym czasie oczekiwania i postępie formatowania wyłączyłem laptopa:glupek: i uruchomiłem instalację od nowa, jednak tym razem wybrałem szybki format. Miałem tego XP około 3 dni. Zainstalowałem tylko IE9 oraz Service Pack 3. Jednak potem doszedłem do wniosku, że kupie Win8. Tak też zrobiłem. Zainstalowałem nowy zakup na tym sprzęcie z takimi samymi wyborami podczas instalacji. Dużo tam nie instalowałem: przeglądarkę, cs'a, bluefish...
Dziś przypomniało mi się, że na partycji D miałem bardzo ważną strukturę folderów z zdjęciami i dokumentami.

Proszę was bardzo o udzielenie mi wskazówek na to, aby odzyskać te dane.:help:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28.