![]() |
Cytat:
|
A no jestes w bledzie bo za calkiem przyzwoita cene dostajemy naprawde dobry soft bo skanuje kazdy blok z osobna zajmuje to z tydzien i sklada to w calosc jak sie uda .
|
Niewiele odzyska po wielokrotnym napisaniu tablic i sektorów które zajmowały te dane. Innymi słowy odzyskać może jedynie po sygnaturach i jedynie to co nie było nadpisane. I zrobi to jakikolwiek program do odzysku danych bo one wszystkie robią to samo. ;)
|
Jest bardzo dobry program do odzysku danych seagate uratowal mnie nie raz nawet w uszkodzonych dyskach i czesciowym formacie nazywa seagate file recovery koszt zakupu 150euro mozna wykonac skan dysku, 99,9% ze odzyskasz dane jesli nie bylo pelnego formatu.
|
Szybkie formatowanie zamalowuje tylko tablicę, więc większość tych danych możesz odzyskać (minus te na których nadpisałeś te 152MB).
O danych z PC raczej zapomnij po takiej sieczce, chyba że po nagłówku, mając trochę szczęścia. |
Teraz mi się przypomniało, że te ważne dane zgrałem sobie z karty microSD. Karta została sformatowana normalnie, czyli nie dogłębnie formatowana, tylko szybko. Potem naniosłem na kartę dane o wadze 152 MB a karta jest o pojemności 1GB. Może z karty można spróbować odzyskać zdjęcia ?
|
W skrócie Ci napiszę, że lipa :taktak:
|
Utrata danych po formatach
Witam.
Miałem na dysku Win7 oraz ważne dane na partycji D. Z powodu problemów chciałem zainstalować Win XP. W czasie instalacji usunąłem dwie byłe partycje i utworzyłem także dwie partycje. Potem wybierając partycje C wziąłem formatowanie pełne ale po dłuższym czasie oczekiwania i postępie formatowania wyłączyłem laptopa:glupek: i uruchomiłem instalację od nowa, jednak tym razem wybrałem szybki format. Miałem tego XP około 3 dni. Zainstalowałem tylko IE9 oraz Service Pack 3. Jednak potem doszedłem do wniosku, że kupie Win8. Tak też zrobiłem. Zainstalowałem nowy zakup na tym sprzęcie z takimi samymi wyborami podczas instalacji. Dużo tam nie instalowałem: przeglądarkę, cs'a, bluefish... Dziś przypomniało mi się, że na partycji D miałem bardzo ważną strukturę folderów z zdjęciami i dokumentami. Proszę was bardzo o udzielenie mi wskazówek na to, aby odzyskać te dane.:help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28. |