![]() |
Serwis muzyczny Wimp
Skorzystałem z promocji sieci Play i postanowiłem przetestować usługę dodaną Wimp. Muszę przyznać, ze jest bardzo fajna, niestety nie wiem, czy można dzięki niej nagrać jakoś pliki na CD, aby ich słuchać na CD w aucie? Zlokalizowałem pliki offline w telefonie z androidem, ale nie mają one żadnego rozszerzenia, a ich nazwy są dziwne jak na przykład "1d183ad55c138eae8bbdef7678e63d". Można coś z tym zrobić, czy trzeba się cofnąć o dekadę i nagrywać na stacjonarny cd recorder :D?
|
Zajrzyj do nagłówka jeśli jakiś mają i na podstawie tego dowiesz się jaki to format (jeśli nie ma żadnego to już gorzej, ale tragedii jeszcze nie ma ;)).
Do tego dochodzi kwestia DRM. Jak jest jakiś to trzeba zdjąć. |
Kod:
/sdcard/Android/data/com.aspiro.wamp/cache/offline/ Nie wiem czy jest sens się z tym mordować. Jesteś pewien, że to jest muzyka? |
Moze sie nie znam, ale to chyba serwis streamingowy. Czy ekstrachowanie plikow by moc uzywac ich lokalnie nie jest naruszeniem regulaminu serwisu?
|
Na urządzeniach mobilnych jest właśnie tryb offline.
|
I po to wymyslono go w ten wlasnie sposob, bys mogl z niego korzystac na urzadzeniu mobilnym - tam gdzie jest aplikacja kliencka. Wiec tam nalezy sluchac tych plikow offline.
|
Ok, a w samochodzie bez łączności bt między radiem, a smartphonem?
|
Cytat:
|
Racja. Prosze o warna, za ortografie zawsze.
|
Mam gdzieś, treść licencji. Nie zatwierdzałem jej.
|
Taka nasza narodowa mentalność, aby kombinować ;-)
|
I dlatego jeszcze istniejemy! :D
|
Cytat:
http://www.play.pl/resources/pdf/201...entow_Play.pdf §1, p. 2 i p. 3. |
Kiedy ja nic nie zamawiałem. Zgodnie z prawem, znajomy udostępnił mi utwór. No to zajrzałem do środka, przecież można. :D
|
Nie mogl Ci udostepnic, bo po to te pliki sa zabezpieczone przed odczytem by korzystac z nich jedynie w obrebie aplikacji Wimp i to w obrebie jednego uzytkownika - tego, ktory wykupil usluge. Zdjecie zabezpieczen jest nie tylko lamaniem licencji, ale i polskiego prawa, ktore w tym momencie lamiesz - zdejmujac je, a nie udostepniajac komus utwor.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26. |