Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Teac 40x/12x/48x (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac-40x-12x-48x-9195/)

kristof 26.07.2002 17:00

Teac 40x/12x/48x

Czesc!
Zamierzam sobie kupic swoja pierwsza nagrywarke i zastanawiam sie czy model ktory mi polecono jest dobry : TEAC CD-W540EK.
Prosze o opinie doswiadczonych kolegow:-)
Pozdrawiam!

esem 26.07.2002 18:56

Znakomity wybór. Napewno nie jest to "jednorazówka" do których będą Ciebie namawili inni. 8)

ZiP 26.07.2002 22:04

Idealny wybór - to dobry sprzęt! Inne też są dobre, ale nie LG.

reszcz 26.07.2002 23:16

Mam 3-miechy i jestem zadowolony działa non stop:-D

Dude 30.07.2002 08:29

Cześć,

Mam taką samą nagrywarkę... Gorąco polecam, nie mam żadnych problemów, bardzo solidny model. Nie wiem jeszcze jak jest z kopiowaniem najnowszych zabezpieczeń, ale z tego co słyszę to nie jest to problem.

Ciekawa sprawa, mam CloneCD 3.3.4.1, z którym świetnie działa ten model TEAC-a, był na liście sprzętu kompatybilnego z programem CloneCD 3.3.4.1 Teraz kiedy mamy juz CloneCD 4.0.1.10 to tego modelu na owej liście nie ma... hmmmm, troche dziwne, czyżby firma Elby "cofała się wstecz" z kompatybilnością?

pozdrawiam,
Dude

Leyo 30.07.2002 08:43

Cytat:

Dude napisa***322;(a)
Cześć,

Mam taką samą nagrywarkę... Gorąco polecam, nie mam żadnych problemów, bardzo solidny model. Nie wiem jeszcze jak jest z kopiowaniem najnowszych zabezpieczeń, ale z tego co słyszę to nie jest to problem.

Ciekawa sprawa, mam CloneCD 3.3.4.1, z którym świetnie działa ten model TEAC-a, był na liście sprzętu kompatybilnego z programem CloneCD 3.3.4.1 Teraz kiedy mamy juz CloneCD 4.0.1.10 to tego modelu na owej liście nie ma... hmmmm, troche dziwne, czyżby firma Elby "cofała się wstecz" z kompatybilnością?

pozdrawiam,
Dude

Ja też mam tego Teaca i jest na liście Clona 4.0.1.10, za to mam inny problrm moja nówka nagrywara wypaliła 2 (słownie dwie) płytki i padła w trakcie nagrywania trzeciej. teraz nie widzi żadnych płyt.

Dude 30.07.2002 08:47

Cytat:

Leyo napisa***322;(a)

Ja też mam tego Teaca i jest na liście Clona 4.0.1.10, za to mam inny problrm moja nówka nagrywara wypaliła 2 (słownie dwie) płytki i padła w trakcie nagrywania trzeciej. teraz nie widzi żadnych płyt.

hej,
Mam prosbe: wskocz na stronę http://elby.ch/english/products/clon...rs/t.html#teac

i pokaż mi gdzie na tej liście widzisz TEAC CD-W540E...??? Bo ja go tam nie widze, no chyba że jestem ślepy...

Ormianin 30.07.2002 08:56

Ogolnie lepiej miec Teaca niz LG... kazda nagrywarka jest dobra, ale po roku pracy zaczyna robic jaja :) Teac kosztuje troche wiecej niz przecietna nagrywarka warto wziazc to tez pod uwage :P

pozdrawiam

Leyo 30.07.2002 09:37

Cytat:

Dude napisa***322;(a)

hej,
Mam prosbe: wskocz na stronę http://elby.ch/english/products/clon...rs/t.html#teac

i pokaż mi gdzie na tej liście widzisz TEAC CD-W540E...??? Bo ja go tam nie widze, no chyba że jestem ślepy...

Ok. Wydawało mi się że jest na liście w pomocy Clona, co nie zmienia faktu że nagrywarka ta bez problemów współdziała z Clonem 4.0.1.10

bubson 30.07.2002 10:31

Re: Teac 40x/12x/48x

Cytat:

kristof napisa***322;(a)
Czesc!
Zamierzam sobie kupic swoja pierwsza nagrywarke i zastanawiam sie czy model ktory mi polecono jest dobry : TEAC CD-W540EK.
Prosze o opinie doswiadczonych kolegow:-)
Pozdrawiam!

Teac W540E to już trzeci Teac w moim życiu - naprawde polecam tą firmę. Nagrywarka sprawuje się super! Żadnych problemów nawet z Clonem 4xxx.
3maj się :)
Bubson

Dude 30.07.2002 12:00

Cytat:

Leyo napisa***322;(a)

Ok. Wydawało mi się że jest na liście w pomocy Clona, co nie zmienia faktu że nagrywarka ta bez problemów współdziała z Clonem 4.0.1.10

No wlaśnie, dziwne że jeszcze nie zrobili aktualizacji sprzetu kompatybilnego z Clonem 4.0.1.10, ale skoro działa, to ni ma obaw. Zresztą czytałem recenzje i testy tego modelu na wielu innych stronach poza CDRinfo.pl i CDRinfo.com
Wszędzie piszą o nim jak najlepiej, wadą może być jedynie brak korecji zapisu ciągów bitowych w emulatorze EFM (Correct EFM Encoding), co przy SafeDisc 2.51 jest dosc istotne. Ale i na to jest rada, bo wystarczy przy tej nagrywarce wykorzystac w CloneCD opcje wzmacniania słabych sektorów (Amplify Weak Sectors) i problem z głowy.

Dude

berry 08.08.2002 22:18

Cytat:

Dude napisa***322;(a)

No wlaśnie, dziwne że jeszcze nie zrobili aktualizacji sprzetu kompatybilnego z Clonem 4.0.1.10, ale skoro działa, to ni ma obaw. Zresztą czytałem recenzje i testy tego modelu na wielu innych stronach poza CDRinfo.pl i CDRinfo.com
Wszędzie piszą o nim jak najlepiej, wadą może być jedynie brak korecji zapisu ciągów bitowych w emulatorze EFM (Correct EFM Encoding), co przy SafeDisc 2.51 jest dosc istotne. Ale i na to jest rada, bo wystarczy przy tej nagrywarce wykorzystac w CloneCD opcje wzmacniania słabych sektorów (Amplify Weak Sectors) i problem z głowy.

Dude

a czy przy "Amplify Weak Sectors" traci sie jakosc czy cos podobnego?

Dude 08.08.2002 23:07

Cytat:

berry napisa***322;(a)

a czy przy "Amplify Weak Sectors" traci sie jakosc czy cos podobnego?

no więc mądrzy ludzie piszą, że niestety ale tak - traci się na jakości, gdyż słabe sektory odczytywane są jako blędne, i tak zapisywane, więc nie będzie to idealna kopia 1:1 ale jeśli działa, to nie ma się czym za bardzo martwić. :)

cromat 09.08.2002 22:15

Mój qumpel jej uzywa i jest bardzo zadowolony!!Chyba sam sobie taką kupie:))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:32.