![]() |
Problem z komputerem i jego poprawnym działaniem Pomocy!
witam mam taki problem:
chodzi o kabel który łączy komputer z monitorem , w komputerze mam 2 wejścia górne i dolne i problem w tym że: kiedy 1 wejście działa to 2 nie i po jakimś czasie 1 się psuje i tak przełączam później 2 się psuje i znowu 1 działa tylko , że na górnym nie działają mi gry takie jak :Call of Duty ,Dead Island itp. a na dolnym działają tylko że kiedy dolny się zepsuje to nie mogę grać ponieważ gry te się tną jak..... i nawalają mi kolory widzę tak jakby rozlaną tęcze na wszystkich przedmiotach w grze karta graficzna to NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek informacje to piszcie Z góry dziękuje za pomoc. |
to górne to chyba integra z mobo , wyłącz ja w biosie
|
a jak to zrobić ? :P
nie jestem zbyt kumaty jakbyś napisał coś w stylu instrukcji byłbym wdzięczny |
Przy uruchamianiu komputera wciskasz DEL, wskoczy Ci obraz z niebieskim tłem (najczęściej).
Szukasz opcji "integrated peripherals" i przy "GPU", "Graphic Card" albo czymś podobnym zmieniasz na "OFF" lub "DISABLED" i wychodzisz z zapisem (często F10 + wybór opcji YES). Generalnie - na logikę. Ale nie wiem czy to pomoże :-). |
no na dzień dobry wyłącz te grafe z mobo a monitor podłacz tylko do karty w slocie,
jeśli ona sie 'psuje' przez coś innego niż konflikt sprzętowy to musisz szukać problemu z opisu 'zepsucia' wychodzi że albo karta sie przegrzewa [wyczysc ,zadbaj o wentylacje budy itd] albo po prostu jest uszkodzona lub jej komponent np ram |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:38. |