Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   POPS - Softwareowy emulator PSX/PSOne dla PS2 od SONY ;) (https://forum.cdrinfo.pl/f106/pops-softwareowy-emulator-psx-psone-dla-ps2-od-sony-92045/)

Berion 20.03.2015 12:47

Nie, od strony hw to DEV9.

szczuru 20.03.2015 00:57

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1318430)
I ja nie wiem. :) Ale ten moduł jest związany z obsługą systemu plików na wewnętrznym dysku twardym.

Dokładnie, odpowiada praktycznie za całą obsługę HDD (o ile dobrze pamiętam to od strony HW i SW też).

Berion 19.03.2015 23:35

I ja nie wiem. :) Ale ten moduł jest związany z obsługą systemu plików na wewnętrznym dysku twardym.

Halas19 19.03.2015 23:24

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1318424)
To pisz, rozwiejemy Twoje wątpliwości. ;]

OK :)
Może to głupie rzeczy, ale no nie wiem po prostu ;p
Nie wiem co to jest ATAD, co robi, jakie ma znaczenie dla aplikacji konsolowych...
Tak poza tym to reszta jest dla mnie jasna :) - choć mogę się mylić xD
Pewnie nie będzie miało to większego znaczenia (założę się, że tak będzie), ale wolę wiedzieć.
Thx.

Chcę od razu zrobić porządnie, żeby człowiek, który to przeczyta zajarzył, a nie musiał się zastanawiać "jaki koleś... o co mu chodzi...?" :)

Berion 19.03.2015 23:01

To pisz, rozwiejemy Twoje wątpliwości. ;]

Halas19 19.03.2015 22:59

Cały czas byłem przekonany, że skończę w tym tygodniu; okazało się jednak, że nie jest to takie pewne. Muszę zaczerpnąć wiedzy na assemblerze w związku z jednym tematem (żeby nie było lipy, że coś zostało niewyjaśnione ;) ).
Poza tym pewnie przyda się też korekta merytoryczna w kwestii ustawień POPStarter'a, których dokonuje się w hex'ie - nie mam pojęcia o wszystkich tam zawartych terminach i co one tak na prawdę wnoszą ;p

Berion 16.03.2015 19:39

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...eroglyphe2.jpg :szczerb:

Żartuję, pisz. :)

Halas19 16.03.2015 18:23

Dobra, to zabieram się do skrobania; zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

szczuru 16.03.2015 03:47

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1317977)
Właśnie, chęci. Taki Szczuru nie przymierzając, ile to on chęci już miał? Tak na oko ze cztery razy. I na tym się skończyło. ;p

Mogę prowadzić nadzór merytoryczny. Jeśli chcesz na stronę główną. Na forum nadzoru merytorycznego nie potrzeba, od tego są w zasadzie komentarze pod takim poradnikiem. ;]

Zgodzę się w pełni ;D Kilka moich tutków leży tutaj w odmętach forum (chociażby o wykonaniu kopii 1:1 GT4 czy downgrade-u PSP z 1.52/2.00 do 1.50). Wiele tekstów przechodzi korektę - głównie ortograficzną i właśnie merytoryczną, więc nie bój się o styl, błędy etc. Napisz "jak potrafisz", dodaj ładne screeny z opisami i dalej się pomyśli co z takowym tekstem zrobić ;)
I chyba najważniejsze - pamiętaj, żeby pisać jak do deb... nooba (przy wielu kwestiach wystarczą odnośniki, "gwiazdki", przypisy) bo nie każdy musi od razu wiedzieć co to uLe, FMCB czy... POPS ;D A właśnie prosto napisane teksty zachęcają wielu "lajkoników" (:szczerb:) do spróbowania i zagłębienia się w scenie :)

Berion 15.03.2015 23:07

Właśnie, chęci. Taki Szczuru nie przymierzając, ile to on chęci już miał? Tak na oko ze cztery razy. I na tym się skończyło. ;p

Mogę prowadzić nadzór merytoryczny. Jeśli chcesz na stronę główną. Na forum nadzoru merytorycznego nie potrzeba, od tego są w zasadzie komentarze pod takim poradnikiem. ;]

Halas19 15.03.2015 22:26

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1317936)
napisać zawsze możesz jak będzie dobry to Berion zapewne przyklei dla potomności

Spróbować bym mógł, ale pewnie przydałby się też nadzór merytoryczny kogoś mądrzejszego ode mnie w tej kwestii, w końcu nie mam pojęcia o wszystkich aspektach; tylko tyle jak tego używać i parę takich tam pierdół ;p

szczuru 15.03.2015 22:26

Cytat:

Napisany przez Halas19 (Post 1317935)
To już chyba leży w gestii włodarzy naszego forum, my zwykli śmiertelnicy raczej nie mamy możliwości pisania tutkow dla działu konsol ;p

Owszem macie/mamy ;) Wystarczą chęci ;)

revolver0 15.03.2015 20:27

napisać zawsze możesz jak będzie dobry to Berion zapewne przyklei dla potomności

Halas19 15.03.2015 20:22

To już chyba leży w gestii włodarzy naszego forum, my zwykli śmiertelnicy raczej nie mamy możliwości pisania tutkow dla działu konsol ;p

A youkai of love 14.03.2015 15:59

Ok, ja nie jestem odpowiednią osobą aby przygotować tutka, ale właśnie... żeby w ogóle uruchomić jakąkolwiek grę naczytałem się różnych tutoriali, w ogóle ze sobą nie połączonych, z plikami to samo. Może ktoś chętny do napisania tutka wraz z plikami, bez tych od sony oczywiście?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31.