Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Najlepsze gry na PS3 i X360 (https://forum.cdrinfo.pl/f120/najlepsze-gry-ps3-x360-92069/)

Monet24 14.10.2019 17:11

Dobre rozpiski gier, na pewno będę z nich korzystać :)

Monet24 09.10.2019 14:19

Bardzo przydatna lista , skorzystam z niej na pewno :)

stonkapl 29.09.2018 10:30

Jak dla mnie wszystkie Final Fantasy :)

Berion 16.12.2016 22:36

Mam eksportowaną do HTML listę na inne platformy. Akurat jeszcze X360 nie skończyłem, poza tym nazwa tego tematu ma dobre SEO. :D

W każdym razie jest tam także i Forza Horizon.

wujooj 16.12.2016 22:32

Z tego, co widzę, to zabrakło Forzy Horizon - pierwsza część na X360 wymiatała mimo swojej arcadowej natury.

Seba3 16.12.2016 21:51

Battlefield świetna gierka na konsole :)

Berion 12.10.2016 19:21

FFX HD jest zrobione ok, cała reszta "HD" jakie znam (a chyba znam wszystkie poza Hitmenami) to są porty 1:1, czyli także CGI są SD rozciągnięte jak guma od majtek do HD, a także bitmapy (bardzo to kłuje w oczy np. w PoP: Warrior Within gdzie menu postaci to teraz jajko).

Też mnie to drażni. W takich przypadkach jak Prince of Persia, Tomb Raider czy nowy God of War gracze dodają rok kiedy wyszedł. :|

ethar 12.10.2016 19:04

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1369470)
No to nie? :D

God of War HD i God of War II HD. Oczywiście to HD tylko w nazwie. I tak samo dwie części z PSP.

Przynajmniej stałe 60fpsów i nie smaży konsoli :D Ale te filmy moglby od nowa wyrenderować i chociaż poprawić trochę tekstury

Cytat:

Nie ma GoW4. Jest GoW: Ascention, czy jak to tam nazwali. Generalnie to już w ogóle nie miało nie być GoW, ale Sony naciskało więc zrobili. No i teraz kontynuują na PS4 tyle że przeskoczyli na nordyk i dorzucili bachora do niańczenia. ;p
Bardzo dużo ludzi nazywa tą część "czwórką" to i mnie się przyjęło. Nowy tytuł też powinien mieć jakiś pod tytuł bardzo nie lubię jak są gry tak samo nazwane (z tej samej serii) a dzieli je lata różnicy.

Berion 10.10.2016 01:24

No to nie? :D

God of War HD i God of War II HD. Oczywiście to HD tylko w nazwie. I tak samo dwie części z PSP.

Nie ma GoW4. Jest GoW: Ascention, czy jak to tam nazwali. Generalnie to już w ogóle nie miało nie być GoW, ale Sony naciskało więc zrobili. No i teraz kontynuują na PS4 tyle że przeskoczyli na nordyk i dorzucili bachora do niańczenia. ;p

ethar 09.10.2016 15:44

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1369409)
Reszta to typowe guano. Dobre gry masz w moim spisie. ;p

"Tylko słuszna jest moja opinia, reszta ludzi się myli." ;D

Trochę dziwi mnie tam umieszczenie GOW4 zamiast 3(nie wiem kiedy ten spis był tworzony, ale faktycznie teraz można kupić remaster 3 na PS4 - swoją drogą trochę się dziwię czemu bez 1 i 2? Chyba, że na PSNie można kupić w ramach PS2 Classic czy coś.)

O ile GOW4 gameplayowo naprawdę był fajny - parę zmian w porównaniu do poprzedniej części. Nawet nie będę wnikał czy na lepsze czy gorsze - było coś nowego. Chociaż bolało mnie to że "finiszer" danej bestii był zawsze taki sam, a nie w zależności od borni jaką trzymasz. Do dzisiaj wspominam wpychanie ostrzy chaosu w gardło minotaura, mógłbym to narysować nawet z pamięci :D To fabularnie najsłabsza ze wszystkich części (wliczając te na PSP).

Berion 09.10.2016 13:41

Żadne hidden gems tylko common shit. ;p

Jedyne jRPG/aRPG które są dobre na PS3 to garstka Tales of, Ni No Kuni i od wielkiego dzwonu może FF13-2 (o ile pogodzisz się z mechaniką i stylizacją jak w MMORPG i nie rozwalisz telewizora od jpopu bo ja aż musiałem to wyripować, inaczej bym nie wytrzymał). Nie wliczam portów z PS2 i GC oczywiście.

Yakuzy są podobno dobre, ale mnie jakoś nigdy nieprzypadły do gustu.

W Dragon Crown nie grałem.

Reszta to typowe guano. Dobre gry masz w moim spisie. ;p

ethar 09.10.2016 13:01

https://www.youtube.com/watch?v=rorfFQ9eM6s Ktoś ogrywał te perełki?:)

SMBA 26.09.2016 17:11

Dla szukających czegoś darmowego na PS3: The Fat Princess Demo - ograniczone jest do jednej z map, ale jest bardzo grywalne.
Ponoć online więcej osób gra w demo niż w pełną wersję, ale nie mam tego jak zweryfikować. :D

revolver0 24.01.2016 19:31

A tego już nie wiem, nie mam iksa, wiem że czasem płatnicza karta zadziałać może... Ale jak np. próbowałem coś kupić przez psn to ni wała, nie chciała... a ps+ udało się na niej aktywować... Może miałem fart?

A youkai of love 24.01.2016 19:07

A jak mam tylko RGH i chciałbym pobrać przez PC, legalnie? Wszystkie krążki leżą na półce a RGH służy mi do grania w moje oryginalne nieużywane oryginały, więc chyba nie da się.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.