![]() |
Cytat:
Ptrzy okazji mam 2 uwagi.: - po przełączeniu w tryb zdjęć lotniczych, moja ukochana wioseczka w Chorwacji jest praktycznie niewidoczna (jakkolwiek jest na mapie i uliczki oraz szczegółowy dojazd - są). Jednak Google Maps w zdjęciach lotniczych pokazuje ten obszar o wiele dokładniej. - przy maksymalnym powiększeniu, zobaczyłem w lewym , dolnym rogu napis: "Bing- maps by Nokia". To dość ciekawe bo na jednym z telefonów od Nokii mam Ovi Maps i muszę powiedzieć, że - moim zdaniem - to są bardzo dobre (i darmowe) mapy. |
Prosiłeś o porównanie map Bing szczególnie z mapami Google.
Wiem już, że chodzi Ci o aplikację Bing na Windows 8, OK. Jednak nie napisałeś słowa o tym, z którymi mapami Google mamy je porównywać. Czy z tymi z internetu, czy aplikacją na system od Google (bo taka też jest)? Bo skoro w przypadku Bing to dla Ciebie taka różnica, że wyniki Bing z przeglądarki od razu odrzucasz jako nic nie wnoszące do tematu, to moze w przypadku map Google to też robi różnicę i wyniki z przeglądarki (zwłaszcza z IE bo go Google nie bardzo lubi) są niemiarodajne? :hmm: :idea: No ale OK niech Ci będzie, nie mam Windows 8, nie moje podwórko, ide sobie :taktak: |
Cytat:
2. Nigdy nie używałem żadnego Androida i nie pisałem nic o używaniu map Bing na smartphonach, a wyłącznie na stacjonarce i wyłącznie pod kontrolą Windows 8 - ile razy jeszcze mam to napisać? |
Sprawdziłem przy pomocy pełnoekranowego trybu przeglądarki Firefox 18 x64 pod systemem Mint Debian Testing Multiarch w środowisku MATE :taktak:.
Jeżeli Bing oferuje mniej dokładne mapy przez internet to... trudno :fiu: Ja tez się upewnie : czy porównywałeś Binga z aplikacją "Mapy Google" dla systemu Android? Żeby było sprawiedliwie... |
Cytat:
A tak przy okazji - nie pochwaliłeś się, że zainstalowałeś Windows 8. |
Cytat:
|
Dupa nie Bing :> nawet mojego domu na ich mapie nie ma :sciana: to samo i w google , dlatego też wolę : http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ tu nawet można zobaczyć numery działek , czy obliczyć powierzchnię swojej działki :taktak: jest mój dom i drogi dojazdowe których na innych mapach nie ma. Owszem do nawigacji po drogach może i taki Bing dobry ,ale potem kierowca dziwi się że siedzi w bagnie :haha: Z Geoportalu pobieram sobie mapy czy zdjęcia satelitarne i potem wrzucam to do telefonu gdzie mam Trek Buddy :spoko:
|
Różnica jest np. taka, że na googlach nie ma zupełnie zaznaczonej uliczki na której mam działkę, a na bingu jest. Nawet jest nazwa, którą z bardzo małą wtedy córuś sami wymyśliliśmy i urząd zatwierdził. :)
|
Cytat:
Bardzo dużo jeżdżę (również chodzę :) ) po Polsce i zwracam szczególna uwagę na to, żeby było dobre odwzorowanie terenów "poza Warszawą". |
Lublin jest obfotografowany słabo, rozdzielczość jest mizerna a zdjęcia wyblakłe.
Ale to samo dotyczy map Goolge, tam jest chyba jeszcze gorzej. Najlepiej wypada Zumi, znacznie lepiej niż zagraniczne mapy. |
Jak ktoś korzysta z Nokia Maps to zna;)
Nokia posiada bardzo spory zbiór map europejskich , właśnie korzysta z niej Bing:) |
Cytat:
Przypuszczam jednak, że nie każdy region jest w nich porządnie "obfotografowany" i opisany. Stąd moje pytanie do innych użytkowników. |
Faktycznie dokładność jest bardzo duża i fajnie, płynnie działa. :spoko:
|
Tak właśnie patrzę i rzeczywiście dokładne adresy są nawet w małych miejscowościach.
Ja też zanim napisałeś, to nawet nie wiedziałem o czymś takim. |
Pierwszy raz słyszę o mapach Bing. Jak zwykle jednak konkurencja mile widziana.
Nie rozumiem jednak dlaczego wspomniasz o Windows 8. Czy na tym systemie działają lepiej? Bo jeżeli tak, to niestety nie będę mógł obiektywnie ocenić. Osobiście używam rodzimym produktów Zumi oraz Targeo. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47. |