![]() |
Rok 1984 w wykonaniu Alior Banku
Wszystko co robisz jest analizowane :)
|
Alior Bank, to ten co listy za 40 złotych wysyła? :rotfl:
|
Chcieliscie facebooka to macie... Ja zadnych informacji udostepnial nie bede.
|
A jaką macie pewność, że inne banki tego nie robią?
|
Cytat:
|
@Berion oczywiście, że robią :-)
@Max ciekawe co powiesz jak ktoś zrobi sobie z Tobą zdjęcie na zakrapianej imprezie i potem je wrzuci ma swój profil? :-) Zdjęcie będzie dostępne publicznie, Ty będziesz na nim odznaczony... Dodatkowo połączą twój profil na forum, na twitterze... Każde zakupy w iTunes, w sklepach fizycznie, na Allegro... Nie tylko Facebook będzie źródłem. |
andy, wyraznie zawsze zaznaczam, ze sobie tego nie zycze. Moi znajomi to wiedza i nieraz juz takie zdjecia na moja prosbe usuwali. Dzis juz ich nawet nie wrzucaja, bo znaja moje podejscie do takich sytuacji.
Na forum po to nie uzywa sie imienia i nazwiska, by takie dane nie staly sie informacja publiczna, to oczywiste. A zakupy w iTunes... Smialo - moze sie bank nauczy troche o dobrej muzyce ;-)! |
Jest jeszcze ustawa o ochronie danych osobowych. Bank nie może bez waszej zgody gromadzić danych.
Przypomnę panu z Aliora, że: Cytat:
Niestety, ale ich marketingowe fantazje mogą się mocno zderzyć z rzeczywistością. :D |
Cytat:
Myślisz, że jak na forum podpisujesz się ksywką to nie uda się twojego profilu powiązać z Tobą? Przeskanują twoje wszystkie posty i na podstawie słów kluczowych będą mogli sobie zrobić twój profil. To samo ma się z kontem np. na Twitterze, czy innych mikroblogach. Godziny postów, długość, charakter... Po przeanalizowaniu zakupów w iTunes będą wiedzieli, że można z Ciebie ściągać więcej kasy, wiedzą jakie produkty Ci podrzucić abyś nie był w stanie odmówić... @Kris sam jestem ciekawy co na to GIODO np. :) |
To, że kasowane fizycznie nie są jest oczywiste, ale chyba nie sądzisz że Alior ma chody w Facebooku, Twitterze, Sriterze? :P Więc dla nich, tak jak dla przeciętnego Kowalskiego jest skasowane (roboty crawlerów chyba też te serwisy blokują).
|
Przecież to nie chodzi tylko o FB. Facebook to tylko jedno ze źródeł na pozyskiwanie takich informacji.
Po zakupach za które płacisz kartą będą w stanie powiedzieć czy zdrowo się odżywiasz i zasługujesz na tańsze ubezpieczenie. Będą wiedzieli ile wydajesz na zakupy, jakie produkty kupujesz co przełoży się na dostosowanie specjalnej oferty której nie odmówisz. |
Ale rozumiesz Andy, że ja się odnoszę do przykładu zdjęć na serwisach społecznościowych? ;) Tylko do tego, reszty nie komentowałem bo się zgadzam.
|
Nic co wpadło do internetu z niego nie wychodzi :)
|
Banki od dawna gromadzą o nas wiedzę.
Już nie wystarczają im informacje co, gdzie i za ile kupujemy. Niestety żyjemy w świecie gdzie najcenniejszym zasobem jest informacja. Informacja o użytkownikach szczególnie. I Maxiu mylisz się, nie jest łatwo od tego uciec. Zdziwiłbyś się ile by zebrali informacji o Tobie pomimo Twej ostrożności. |
Cytat:
;p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:10. |