![]() |
Xbox i połączenie z laptopem
Witam
Zakupiłem na allegro uzywanego xboxa 1.6 przerobiony (ma zamontowany chip EvoX i wgrany XBMC). Próbowałem połączyć swój nowy nabytek za pomocą kabla sieciowego z laptopem, w celu zgrania na dysk xboxa gier i programów homebrew ale tu pojawia się problem. Laptopa bezproblemowo łączyłem tym samym kablem sieciowym (jest to bodajże kabel krosowany) z kompem stacjonarnym. wszystko hulało. Natomiast po połączeniu lapka (win vista) z xboxem nie jestem w stanie zobaczyć zawartości dysku konsoli na komputerze :( Wchodzę w panel sterowania - sieć i internet - centrum sieci i udostępniania, pokazuje mi się niezidentyfikowane połączenie, klikam na schemacie na górze strony na "wiele sieci" w samym jego środku, pokazuje mi się mój komputer "ASUS" router (z którym łącze się bezprzewodowo) "dlink" i tyle. Wchodziłem na xboxie w ustawienia sieci, ale jestem zielony w temacie i nie wiem kompletnie co mam tam robić :( Jeśli ktoś wie jak połączyć klasycznego xboxa z laptopem w celu zgrania plików, to BARDZO proszę o pomoc. |
|
dzięki wielkie, dałem rade chwile wcześniej z poradnikiem z xboxscene.com ale tutaj wszystko jest przejrzyściej napisane i przyda mi się w przyszłości bo jestem jeszcze zielony w temacie :D
|
Z tego co kojarzę to XBMC obsługuje SMB i po tym protokole też można się łączyć. To raczej wygodniejsze niż FTP, ale nigdy nie używałem.
I taka ciekawostka. Nigdy nie udało mi się zmusić Filezilla do współpracy. Łączy się z klockiem i przy partycjach, w etykietach wyświetla jakieś... daty. WT? Przy próbie wejścia na partycje dostawałem jakiś komunikat (treści nie pamiętam, ale nie było to nic co mogłoby naprowadzić na przyczynę błędu). |
***379;eby nie zak***322;ada***263; nowego tematu: mam podlaczonego iXa kablem component. W ro***380;nych emulatorach mam mo***380;liwo***347;***263; wlaczenia wy***380;szych rozdzielczo***347;ci, ale w samym xbmc juz nie - w ustawieniach ekranu opcje 480p, 720p itd. mam na szaro (nie mog***281; ich zaznaczy***263;). Kto***347; wie o co chodzi?
Pozdr. |
A co to ma wspólnego z tym tematem i dlaczego, aby nie zakładać nowego? ;]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32. |