Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Audio/Stacjonarne nagrywarki i nośniki CD-R Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f112/)
-   -   FLAC + CUE + imgburn = nie działa. (https://forum.cdrinfo.pl/f112/flac-cue-imgburn-nie-dziala-92222/)

sacd 19.03.2013 18:47

http://www.free-codecs.com/CoreFLAC_...r_download.htm

rcobex 19.03.2013 12:48

Cytat:

Napisany przez crowbme (Post 1245244)
rcobex, ty nie szukasz rozwiazania problemu, a jedynie chcesz zrobić po swojemu i to czyimiś rękoma. Problem przeważnie charakteryzuje się tym, że jego rozwiązanie jest nie po naszej myśli, ale się go rozwiązuje. Skoro jesteś taki uparty i cwany, to walcz. Mi byłoby szkoda czasu na pierdoły i dawno flac poszedłby jako wav i płyta cd-audio już dawno hulałaby w odtwarzaczu.

Easy CD-DA Extractor i poszło. Mam to co chciałem, tak jak w imgburn. Mój kolega i ja jesteśmy usatysfakcjonowani. :)

crowbme 19.03.2013 11:20

rcobex, ty nie szukasz rozwiazania problemu, a jedynie chcesz zrobić po swojemu i to czyimiś rękoma. Problem przeważnie charakteryzuje się tym, że jego rozwiązanie jest nie po naszej myśli, ale się go rozwiązuje. Skoro jesteś taki uparty i cwany, to walcz. Mi byłoby szkoda czasu na pierdoły i dawno flac poszedłby jako wav i płyta cd-audio już dawno hulałaby w odtwarzaczu.

rcobex 18.03.2013 19:45

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1245154)
rzeczywiście ,za dużo kombinacji :ysz:

Byś wiedział.........k***a
W imgburn mam 4 kliknięcia razem z otwarciem programu. Trzeba sobie ułatwiać, nie utrudniać. Nawet minimalnie, ale warto.

- Deckard - 18.03.2013 19:43

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1245138)
Hmm, no nie wiem, te zmiany rozszerzenia mi się nie podobają. Z flac do wave, za dużo kombinacji.

rzeczywiście ,za dużo kombinacji :ysz:

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1245155)
Byś wiedział.........k***a
W imgburn mam 4 kliknięcia razem z otwarciem programu. Trzeba sobie ułatwiać, nie utrudniać. Nawet minimalnie, ale warto.

chłopie stękasz i kwiczysz :D tyle sie tu napisałeś że za ten czas dyskografie elvisa presleya byś kopyrtnął z flaca do mp3

np w nero przekopyrtniecie formatu zajęło by Ci z 2 minuty...

rcobex 18.03.2013 16:57

Jutro sprawdzę. Dam znać.

Arepo 18.03.2013 16:51

Jak uważasz,

może zatem to pomoże - patrz post 2. Od razu dodam, że sam nie testowałem ...

rcobex 18.03.2013 16:47

Hmm, no nie wiem, te zmiany rozszerzenia mi się nie podobają. Z flac do wave, za dużo kombinacji.

Arepo 18.03.2013 16:42

Ale jakimi przerwami? nigdzie nic fizycznie nie dzielisz, robisz wszystko identycznie jak z flac tylko masz wav-a. Jak już będziesz miał wav-a to:

Cytat:

Zaznaczam plik "cue" aby go załadował i reszta mnie nie interesuje.
Cue nie podzieli fizycznie pliku tylko daje znać odtwarzaczowi CD w które miejsca na płycie ma skoczyć. Nie ma szans na jakikolwiek błąd między utworami.

rcobex 18.03.2013 16:38

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1245135)
Tylko, że jak widać z flac nie działa ;). Czy to aż tak trudno w kilka sekund rozpakować plik?

Zawsze istnieje ryzyko, że między przerwami pojawi się "pyk". I wtedy, będzie trzeba zastosować się do twojego słynnego poradnika. :D

Nie ma na to czasu........:ysz:

Arepo 18.03.2013 16:36

Tylko, że jak widać z flac nie działa ;). Czy to aż tak trudno w kilka sekund rozpakować plik?

rcobex 18.03.2013 16:29

A ja tak nie chce. Ja chce imgburn, tak jak robię w domu. Zaznaczam plik "cue" aby go załadował i reszta mnie nie interesuje. :)

Arepo 18.03.2013 16:21

Nie rozumiemy się ;). Chcesz wypalić płytę Audio-CD tak? Nic zatem nie trzeba dzielić. Rozpakuj tego flac-a do wav. Powstanie jeden duży, niepodzielony plik wav. Teraz w programie do nagrywania wybierz "nagraj z pliku obrazu" i podaj ścieżkę dostępu do cue. Wtedy płyta się nagra z podziałem na utwory tak jak jest to zapisane w cue (tylko pamiętaj zmienić w nim np.: notatnikiem rozszerzenie pliku źródłowego z flac na wav).

rcobex 18.03.2013 16:15

Właśnie o to chodzi, że materiał jest zrobiony jako jeden plik FLAC. W pliku "cue" zawarte są odpowiednie informacje dotyczącego tego jak płyta ma być nagrana. Po co mam dzielić, aby potem znowu to sklejać programem do nagrywania ?

Ten tekst "nie można" to był żarcik.........

Arepo 18.03.2013 16:11

Jak to nie można?, rozpakowujesz jeden duży plik do wav i wypalasz z cue - on podzieli na utwory w odpowiednich miejscach.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:21.