Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   K7s5a (https://forum.cdrinfo.pl/f5/k7s5a-9230/)

Ormianin 31.07.2002 10:22

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Mialem ten sam problem ale z DVD Lite Ona model ltd122. Wieszal mi sie system (win98 ME) jak wlozylem plytke Audio. Ale gdy zainstalowalem XP wszytko chodzilo wpozadku.
Mialem plyte Shuttle Hot 591p

Jesli to win 9x lub ME czasem pomaga odznaczenie trybu DMA w menadzerze urzadzen (jesli jest on zaznaczony)

/||\aster 31.07.2002 00:12

Mialem ten sam problem ale z DVD Lite Ona model ltd122. Wieszal mi sie system (win98 ME) jak wlozylem plytke Audio. Ale gdy zainstalowalem XP wszytko chodzilo wpozadku.
Mialem plyte Shuttle Hot 591p

doli 30.07.2002 21:57

Więc tak. Po pierwsze napęd podłączony jest prawidłowo (IDE2 master), po drugie jest on świeży ma dwa miechy. Po trzecie, jak wspomniałem mam teraz starszy napęd AZT x8 i dzieje się to samo. Obojenie jaka jest to płyta (audio czy dane) ma problemy z jej zobaczeniem. Wtedy skuteczną metodą jest restar systemu z płytą w napędzi (chociaż i to nie zawsze skutkuje).

marchi 30.07.2002 21:02

a mam pytanie czy sprobowales zmienic cos na kabelkach , lub jak masz podlaczone z tylu zworki , aby napewno sa one na masterach i podlaczone na odpowiednim kabelku , jezeli tak sprobuj aktualizowac biosa , a jeszcze jedno czy sprawdzales jakis inny CDR lub CD ( naped ) , mam rozumiec ze to na kazdej plycie ktora wkladasz , i jak dlugo masz ten naped

doli 30.07.2002 19:35

Panowie ! Jeszcze raz chciałbym podkreślić, że problem dotyczy napędu.
Kiedy napęd jest nieruszany cały system chodzi bardzo stabilnie. Jesli jednak do napędu włożysz płytkę to zaczynają sie cuda.

doli 30.07.2002 19:30

Szczerze mówiąc to nie wiem jaki jest producent karty. Dowiem sie i dam wam znać.

Ormianin 30.07.2002 18:59

Cytat:

Druss napisa***322;(a)

To ma do tego moj kolego ze jak cos mowie to tak jest.

Tak to bardzo przekonywujacy argument!
Zdobedziesz pewnie wielki aplauz wsrod innych na forum...

Co do sterownikow to sprawa polega na programowym sterowaniu karta graficzna a nie produktem danej marki czy producenta, o to mi chodzilo

pozdrawiam

Druss 30.07.2002 18:55

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)

A co producent karty ma do rzeczy?
sa klony lepsze gorsze pracuja tak samo

To ma do tego moj kolego ze jak cos mowie to tak jest. Kupilem sobie kiedys Geforce 2 Ti Winfasta i po instalacji orginalnych sterownikow z plyty zawieszal sie komp, od tak sobie sie wszystko wieszalo po okolo 5 minutach czasami 10 a czasmi 2. Natomisat gdy zainstalowalem detonatory w wersji 12.41 gdzie karta byla rozpoznawalna jako gf 2 gts i miala takie same osiagi w 3d marku co na driverach winfasta, na tych detonatorach wogole mi sie nie wieszal komp. To ma do tego producent. Bo jak mialem karte Prolinka gf2ti to nie bylo tego problemu, instalowalem orginalne drivery z plyty i bylo wszystko ok.

Ormianin 30.07.2002 18:43

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Juz wiem duli, podaj mi jakiego masz tego geforce2 bo z tego co pisales sadze ze to titanium, napisz mi producenta tej karty moze wiem co to jest.
A co producent karty ma do rzeczy?
sa klony lepsze gorsze pracuja tak samo

Druss 30.07.2002 11:00

Juz wiem duli, podaj mi jakiego masz tego geforce2 bo z tego co pisales sadze ze to titanium, napisz mi producenta tej karty moze wiem co to jest.

marchi 29.07.2002 22:51

a ustaw w biosie na agpx2 moze choc troche pomoze , cos kosztem czegos , zmien to jezeli nic sie nie bedzie dzialo to trudno

Ormianin 29.07.2002 16:28

Re: K7S5A

Cytat:

doli napisa***322;(a)
Jeszcz spróbuję z XP powalczyć.
Plyty ECS niestety nie sa najlepszej klasy, poprawnie dziala co 3 model, ...osobiscie probowalbym reklamowac plyte, a w czasie reklamacji pogadac ze sprzedawca, doplacic wziasc cos innego niz ECS

pozdrawiam

doli 29.07.2002 15:27

K7S5A

Jeszcz spróbuję z XP powalczyć.

Druss 29.07.2002 15:11

Re: K7S5A

Cytat:

doli napisa***322;(a)
Wczoraj zainstalowałem starszy napęd Azteka x8 i niestety jest jeszcze gorzej. Wiesza się napęd i wszystko inne. Po prostu programy nie reagują na polecenia.Co do instalacji, to myślę, że była ok.
Sprubuj tego millenium.

Druss 29.07.2002 15:10

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)

To nie musi być kwestia Winzgrozy, często tkwi problem z konfiguracją. Należy instalować komponenty czyli biblioteki obsługi AGP, dźwięku i tak dalej, w odpowiedniej kolejności. Ja mam tą płytę i wszystko wporządu, chodziłem na 98 i było super, teraz jestem na W2K i też jest idealnie.

Nie bardzo kolego. Zainstaluj sobie drivery agp majac geforce 2ti i zapomnij o uruchomieniu sie jakiejkolwiek gry poprawnie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:34.