![]() |
ok dziękuję. Myślałem, że może coś źle poustawiałem, albo coś takiego. Sterowniki, zły program.....
|
Chodzi mi o zasilacz zewnętrzny z nagrywarki, żeby było jasne.
|
Kolego, cały zestaw który podłączasz do laptopów masz do sprawdzenia, tj. nagrywarka, zasilacz i kabel sygnałowy.
Sukcesywnie eliminuj po kolei. |
[QUOTE=scolopi;1248047]
Cytat:
Plextor zawsze kupował napędy od LiteOn'a, nie wierzę, że robi inaczej. :) Jak wszędzie robi takie jajca, to może zasilacz szwankuje ? Miałem taki przypadek sam w domu. |
Cytat:
|
[QUOTE=grzeniu;1248044]To że nowa, to jeszcze nic nie znaczy.
Weź jakąś inną sprawną podłącz u siebie i już wszystko wiesz. Choćby pożycz od kumpla. Przecież metodyka i logika w takich przypadkach prosta jest. Racja Grzeniu, ale nie myślisz, że coś mogłem robić nie tak? Nagrywarka za 800 zł, niby mercedes, ja laik.... :)) |
Cytat:
Proponuję sprawdzić na innym kompie. Przez USB nie ma jakiegoś "czary mary" :) |
To że nowa, to jeszcze nic nie znaczy.
Weź jakąś inną sprawną podłącz u siebie i już wszystko wiesz. Choćby pożycz od kumpla. Przecież metodyka i logika w takich przypadkach prosta jest. Dylemat będzie dopiero, jak inne u ciebie też nie będą chodzić. |
Paliła, nagrywała z 10 min i koniec błąd i szuflada się otwierała.
|
Cytat:
|
OK, testowałem na 2 komputerach. Jeszcze tylko MacBook został. Na jednym o drugim paliła płyty. Nagrywarka jest nowa.
|
Cytat:
Ewentualnie przez USB można zobaczyć na minimalnej prędkości zapisu, czyli X2. Jak pisałem, warto w takich przypadkach zaopatrzyć się w płyty które można nagrywać wielokrotnie. |
Hmm, a chociaż wie Pan co może być z tą moja nagrywarką? Może jakiś program lepszy mam używać?
|
Nie wiem jak reaguje komputer na spory transfer danych, możliwe że przepustowość łączą coś dławi.
Nie miałem styczności z nagrywarką BD na USB 3.0, z dyskami czy pamięciami przenośnymi nie ma problemu. Bufor u mnie też skacze, ale tylko w przypadku kiedy zapisuję sporą ilość pojedynczych plików. Najlepiej sprawdzić to na jakimś innym zestawie, i na płycie BD-RE :) Szkoda kasy. |
Dziękuję za odpowiedź. Chyba nie, komputer chyba ma, a raczej na pewno USB 2.0. A jak się popsuły? Odnoszę wrażenie, że bufor nagrywarki uciekał. Nie wiem, coś się nagrało, ale w ataku szału wyrzucałem do kosza. Mam jeszcze nowego Mac Book'a Air, może tam spróbować? Czy da się?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04. |