![]() |
Zginęło kilkaset GB danych
Paragon czasem swini - to mocno srednio dopracowany soft.
|
Używam Paragon NTFS for Mac, ale problem już rozwiązany.
Chkdsk jednak odnalazł te pliki i umieścił je w folderze found001, chociaż*dalej nie mam pojęcia dlaczego zaginęły :P |
Czego uzywasz pod OS X do uzyskania praw zapisu NTFS? Paragon? Fuse? Cos innego?
Bo pod Windows podejrzewam, ze MacDrive. |
Mam 3 dyski twarde, na głównym są 3 partycje NTFS, a na dwóch pozostałych po jednej HFS+. Kopiowałem ~80GB danych z jednego z dysków HFS+ na jedną z partycji NTFS (nie systemową) pod kontrolą systemu z drugiego dysku HFS+ (OS X) wszystko ładnie się przekopiowało. Później z tego samego dysku przekopiowałem ~150GB danych na drugą partycję NTFS (także nie systemową) no i tych danych nie ma, a zajmują mi miejsce. Sprawdzałem pod Windowsem, OS X i Linuxem, pliki po prostu wyparowały, nie ma ich w żadnych ukrytych plikach ani nic z tych rzeczy. Jedyną anomalię wykazał GParted odpalony z LiveCD, nie potrafił określić wolnego i użytego miejsca na tej partycji oraz zalecił zrobienie CHKDSK - nic nie pomogło z parametrami /F i /R... Czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie tych plików? A właściwie wolnego miejsca bo kopię plików mam...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:25. |