![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do poczty i kontaktów, to chyba jednak pozostanę przy Outlook'u. |
Yossi - ja żadnym wyznawcą nie jestem, mam nadzieję, że do mnie nie pijesz. Sam dopiero od niedawna używam Windowsa 8 i się do niego przekonałem, głównie dlatego, że nowy "start" mi odpowiada, kafelki ładnie wyglądają i chodzi na moim c2d e8400 szybciej niż Win7, więc przy nim pozostanę. Po krótkim (dwudniowym maksymalnie) korzystaniu z tych zintegrowanych programów stwierdzam, że są bezużyteczne i ich nie trawię.
Odnośnie OS Xa to go widziałem parę sekund w iSpocie tak naprawdę i nie mam zielonego pojęcia, czego mogę od niego oczekiwać. Za to iOS... dla mnie malina w porównaniu do Androida, z którym sam i osobiście miałem styczność przez TRZY RÓŻNE telefony :). |
A kontakty próbowałeś importować przez:
<Ikona_użytkownika> (na pulpicie - nazwa użytkownika, zwany też pliki użytkownika) -> Kontakty -> Importuj i masz tam opcję VCF. C:\Users\<nazwa_użytkownika>\Contacts |
Jak nie mówią? Ja cały czas twierdzę, że Modern UI i jego wygląd to największa porażka Microsoftu i powód dla którego nigdy nie kupię Windowsa 8 (a jeśli ten trend zachowają to i nowszych).
Yossi, to po co się z tym mordujesz? Mało masz klientów pocztowych i komunikatorów? Nie możesz użyć normalnego Outlooka? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spośród kilkudziesięciu aplikacji wszytych w Win 8 ja - jak na razie - wynotowałem te 2, które są niedopracowane i sprawiają mi kłopoty. W odróżnieniu od wyznawców Applizmu, ja potrafię przyznać, że system i aplikacje, które mam, są niedopracowane i mają wady. Nigdy nie napisałem i nigdy pewnie nigdy nie napiszę, że Windows jest "idealny" |
Mnie te aplikacje z Metro typu Kontakty, które scaliłem na początku z FB, w ogóle nie pasują. Strasznie chaotyczne i mało konfigurowalne - gdzie Ci krzykacze i narzekacze na Apple'a? Dlaczego nie mówią teraz tego samego o Win8? ;-)
Te aplikacje to taki ładnie wyglądający bajer, który chyba miał przyciągnąć... no właśnie, kogo? Przecież Windows i tak ma znaczną większość rynku... |
Cytat:
Oczywiście, mogę pod Kontakty podłączyć Skype oraz konto na Hotmail, ale to mi nie wystarcza. Wyeksportowałem kontakty jako vcf z telefonu i nie widzę możliwości przeniesienia ich do aplikacji Kontakty. Poczta - swoje aktualne konta pocztowe podłączyłem pod Hotmail i - o ile nie ma problemów z odbieraniem poczty - to już z wysyłaniem są całkiem spore. Z nieznanych mi przyczyn, wiele wysłanych przeze mnie miał wraca jako niedostarczone, przy czym po sprawdzeniu okazuje się, że jednak dotarły. Ogólnie - chciałem tylko zasygnalizować temat i zorientować się, czy ktokolwiek tego używa (bo modne jest narzekanie na Win8). |
Opisz "tych parę technicznych problemów". Yossi, to jest forum a nie tablica ogłoszeń.
|
Aplikacje Poczta oraz Kontakty w Windows 8
Mam parę technicznych problemów z aplikacjami Poczta oraz Kontakty w Windows 8 Pro. Mimo tego, że ich "teoretyczne" możliwości są bardzo dobre, to jednak w praktyce okazuje się, że ich używanie powoduje duży ból głowy.
Jeśli ktoś ich używa (ale tylko pod Win 8), to proszę o kontakt. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |