![]() |
Rozpakowywanie instalatora
Chciałbym wyjąć sterowniki do telefonu z HTC Sync Manager. 7-Zip mi jedynie rozpakowuje sam exe, głównego zasobu "[0]" nie rusza.
Od lat nie zajmowałem się takimi rzeczami, więc wypadłem z obiegu. Da się to jakoś rozebrać? Czy możliwe, że plik/pliki z zasobami są szyfrowane czymś co znajduje się w exe/dll? |
Też nie jestem w obiegu, ale jak uruchomisz instalator, najlepiej podczas samej instalacji (jak jesteś dość szybki :P), zajrzyj do katalogu temp.
Duzo instalatorów wpycha tam gotowe rozpakowane pliki :taktak: |
Tak już tropiłem, dodam też że niektóre programy lubią wrzucać to na partycję z największą ilością wolnego miejsca.
|
A może spróbuj inaczej zainstaluj normalnie oprogramowanie ze sterownikiem i później skopiuj go za pomocą programu DriverBackup albo double driver. Kiedyś był universal extractor, ale pewnie na instalator nowego typu nie zadziała...
-EDiT- Jest jeszcze jedna możliwość, może ktoś już wywinął taki numer i sterowniki znajdziesz po identyfikatorze wystąpienia sprzętu... |
Nie wiem czy identyfikator urządzenia podawany przez adb devices to ten szukany. W każdym razie gugiel milczy.
Driver Backup nie znalazł. Za to Double Driver 4.0 tak. Podobno to: Kod:
My HTC - - - Za wcześnie się ucieszyłem. Nie da się tego przywrócić ani z pod ppm na *.inf ani za pomocą tego programu (wywołuje kreator, który to z kolei odmawia instalacji). |
|
Z instalatorami dobrze sobie radzi Universal Extractor. Do niektórych instalatorów jak Inno Setup trzeba zaktualizować wtyczki.
|
Ten EXE się rozpakowuje choćby 7-Zipem, problem jest z zasobem "[0]".
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |