Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   karta paypal (https://forum.cdrinfo.pl/f5/karta-paypal-92395/)

lichoo 09.05.2013 00:55

Ok dzięki mam tylko jeszcze jedno pytanie bo z tego co rozumiem kupie w banku kartę i mam np.(1500) limitu to jak przeleje na nia 1500 zl to mi zablokują ? i kolejne to tak samo będę miał jak bym przelał nie wiem np. 1400zl to tez mi zablokują do pierwszego zarejestrowania. jak by ktoś mogl podać np. gg bo jestem w tym zelony i dziękuje za wyrozumiałość bo dla niektórych te pytania mogą wydawać się głupie ale dla mnie sa wazne

andrzejj9 08.05.2013 13:08

No dobra.. minuta :>

Smartek 08.05.2013 12:46

Chodzi o całą operację, zalogowanie się do konta, wejście w przelewy, zdefiniowany odbiorca + kwota na stałe i wpisanie kodu sms. Z zapasem trzy minuty, a niektórzy robią tutaj aferę :P.
Można nawet zlecenie stałe zrobić -> tak chyba pocznę ;).

andrzejj9 08.05.2013 08:32

Mi to w mBanku przy zdefiniowanym odbiorcy zajmuje jakieś 2 sekundy.

Smartek 08.05.2013 08:03

A ile mnie to kosztuje? 3 minuty roboty? :)

Patrix 07.05.2013 16:38

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1250382)
Możesz podać linka do aukcji, na której można kupić taką kartę? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.

Także jestem zaskoczony o zaciekawiony...

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1250400)
Dlatego mam rachunek w mBanku, który jest moim kontem głównym i po wypłacie przelewam 300 zł na ING i płacę nią tankując samochód :-).

OMG, no ale jak Ci się chce... k***a

Smartek 07.05.2013 09:48

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1250377)
W mbanku musisz mieć transakcje kartą, inaczej zapłacisz prowizję. Mówimy oczywiście o karcie debetowej. I niestety coraz więcej banków idzie w tym kierunku

To samo jest w ING, zdaje się minimum 200 zł miesięcznie kartą debetową.
Dlatego mam rachunek w mBanku, który jest moim kontem głównym i po wypłacie przelewam 300 zł na ING i płacę nią tankując samochód :-).
Konto w ING założyłem po to, żeby mieć darmową kartę wirtualną do płacenia kartą płatniczą na zagranicznych serwisach (np. Spotify), bo zawsze musiałem się o to kogoś prosić, a tutaj działa znakomicie i nic nie kosztuje :-).

M@X 07.05.2013 09:38

karta paypal

http://cardeasy.pl/

misiozol 07.05.2013 09:14

Cytat:

Napisany przez lichoo (Post 1250380)
nie to ze cos mam przeciwko ale odpowie ktoś na moje pytania ?

Jak jest zablokowana to nic z nia nie zrobisz , bo paypal ja zablokowal ze wzgledu na niechec zarejestrowanego uzytkownika do podania danych osobowych skanu dokumentu osobowego np. dowod osobisty jesli ja kupisz i podasz dane zostaniesz tzw. slupem wlasciciel zglosi zagubienie zmieni adres i bedzie robic trasakcje na twoich danych osobowych , proste pay pal jest instytuja swiadczoca uslugi i wymaga danych osbowych jak kazdy bank stad rejestracja jest wymagana i potrzebne sa wlasciwe dane osobowe , a zablokuja ja jak przekroczysz teoretycznie 2500euro, w realu kolo 2000euro beda chcieli dane osobowe jak nie podasz karta jest blokowana do utraty waznosci lub do podania danych osobowych zarejestrowanego na nia uzytkownika . To oznacza ze ktos wykozystal limit i ja sprzedaje . Poczytaj sobie o polityce prania brudnych pieniedzy dyrektywa uni europejskiej . Jak chcesz separacji kota od karty poszukaj sobie karty kredytowej na doladowanie nie wiem czy w polsce sa takie ale sa w europie ale i tak cie nie minie limit 2500euro.

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1250382)
Możesz podać linka do aukcji, na której można kupić taką kartę? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.

Nic nowego poszukaj kart platniczych na doladowanie jak do telefonu w sklepie, bardzo popularne w eruropie kazdy wiekszy sklep/operator taka posiada a w polsce np. taka

http://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/...adowaniem.html

powiazujesz ja z kontem paypal i masz katrte platnicza paypal ;)

Bartez 06.05.2013 23:17

lichoo 06.05.2013 23:09

nie to ze cos mam przeciwko ale odpowie ktoś na moje pytania ?

Bartez 06.05.2013 22:49

W mbanku musisz mieć transakcje kartą, inaczej zapłacisz prowizję. Mówimy oczywiście o karcie debetowej. I niestety coraz więcej banków idzie w tym kierunku

andrzejj9 06.05.2013 22:24

Czy ja wiem.. mam tak od dłuższego czasu w Inteligo (przelewam nie więcej niż 200-300 złotych sporadycznie, żeby mieć coś na karcie) i ostatnio także na jednym rachunku w MBanku. I i tu i tu działa to bez problemu.

Bartez 06.05.2013 22:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1250316)
Jak masz osobny rachunek, do którego masz kartę, to też uzupełniasz kiedy chcesz ;)

Coraz więcej banków wymaga a to wpłaty określonej kwoty, a to przelewania co miesiąc pensji albo wykonywania iluś operacji bezgotówkowych. Nie jest to więc takie proste, jak masz więcej, niż 2 konta :)

lichoo 06.05.2013 13:04

Pomoc

jojojoju. do niczego nie zgodnego z prawem po prostu dużo się naczytałem na ten temat i chce wiedzieć czy jak kupie na allegro i będzie zablokowana to jest do wyrzucenia czy można isc do banku wiec jak możecie to odpowiedzcie na pytania bo ja wiem do czego ona sluzy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40.