![]() |
:):) Ale jazda :):) post z przed 4-ech lat wię co mu teraz poradzisz :D , chociaż sam chce teraz zmienić napęd (mój ma już 4-ry lata) na jakiś nowszy DVD-Rom :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Wszystko opróćz samsunga. To jest shit niemiłosierny powinni zakazać takiego chłamu sprzedaży. Jak on wogóle spełnił jakiekolwiek normy??
|
Polecam Toshiba 16x
|
a czy NEC 5700 jest godny uwagi
|
Uwazam, ze to jest wina dvd koles to samo mial na necu.
Poprostu cos za dobrze nie czyta plyt nagranych. I w tym wypadku to nie ma roznicy czy to divx czy nie. |
tak polecaj pionera
tylko ja mam pytanie moze to moja wina ale nie jestem pewien wkładam płytke do napedu i co - próbuje odtworzyć film w DivX. Młuci ok 40 sekund za nim moje załączyć odtwarzanie filmu. Na nagrywarce TEAC wszystko jest ok. na CD-ROM teac tez wszystko jest ok. na Compaq DVD tez działa normalnie. Więc czemu nie działa normalnie na moim ?? dzieki za wszelkie odpowiedzi |
Polecam Pioneera, Toshibę, Hitachi.
Zwróć uwagę na jakość korekcji błędów przy odczycie DVD. Na płycie jednowarstwowej mieści się do 4,7 GB a dwuwarstwowej 9,4 GB. Dwuwarstwową powinien każdy czytać bez problemu, ale ja jeszcze ani razu osobiście nie miałem dwuwarstwowej, także nie wypróbowałem. Napęd szybszy jest po prostu szybszy. Funkcje i możliwości np.: korekcji błędów nie zależą od szybkości napędu. Jeżeli chcesz na napędzie tylko oglądać filmy, to nie musi być to demon prędkości. Wybór należy do ciebie }> Pozdro, Bzyk. |
Byle nie Creative 1243E. Syf niemiłosierny. W środku Siedzi jakiś Liteon.
|
Help! Jaki DVD?
Mam zamiar kupić sobie teraz odtwarzacz DVD zamiast mojego Cd-romu. Nie wiem tylko jaki? W ofercie do ok400zł. widziałem takie DVD jak:
16X - LG drd8160, Pioneer 116, Toshiba , Hitachi GD8000 i Samsung a z 12X - Samsung, Lg , Nec, Creative Nie wiem czy nie kupić wolniejszego bo czym się w praktyce objawi że napęd będzie trochę wolniejszy? Czy szybsze napędy mają jakieś dodatkowe funkcje? Na co powinienem zwrócić uwagę przy kupnie DVD? Aha! Ile kosztuje mniej więcej czysta płyta DVD albo ile kosztuje jej nagranie? Ile mieści się maksymalnie na płycie DVD i czy taką np. 2warstwową i 2stronną płytę potrafi przeczytać standardowy DVD-ROM? Z góry dziękuje za odpowiedż! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04. |