Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   problem z LiteOn LTR-32123S (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-liteon-ltr-32123s-9242/)

wafel_ 28.07.2002 22:30

problem z LiteOn LTR-32123S

10
mam problem z LiteOn LTR-32123S po wrzuceniu płytki do napędu [w celu zainstalowania gry/programu itp.] napęd zaczyna czytać płytę i gdy próbuję otworzyć okno z napędem komputer się zawiesza:'(
napęd nie może odczytać płyty chociaż ta nie jest porysowana.
konfig: duron 1,2ghz, 128 mb ram ddr, płyta K7VTA3A KT266A

Tofi 28.07.2002 23:16

Witam. Mam identyczna nagrywarke i bardzo podobny problem. Zauwazylem, ze podczas proby instalacji oryginalnego programu lub gierki z nagrywarki staje sie to niemozliwe poniewaz nagrywarka nie moze poprawnie odczytac plyty. Stwierdzilem takie zachowanie przy plycie zabezpieczonej securomem 'nowym'(slownik pol-ang collins 2.0) i plycie z bad sectorami. Utworzenie obrazu z tych plyt na nagrywarce takze zakonczylo sie fiaskiem :(. Jezeli ktos moglby pomoc to byloby fajnie.

Pozdro.

woitas 29.07.2002 13:09

Cytat:

Tofi napisa***322;(a)
Witam. Mam identyczna nagrywarke i bardzo podobny problem. Zauwazylem, ze podczas proby instalacji oryginalnego programu lub gierki z nagrywarki staje sie to niemozliwe poniewaz nagrywarka nie moze poprawnie odczytac plyty. Stwierdzilem takie zachowanie przy plycie zabezpieczonej securomem 'nowym'(slownik pol-ang collins 2.0) i plycie z bad sectorami. Utworzenie obrazu z tych plyt na nagrywarce takze zakonczylo sie fiaskiem :(. Jezeli ktos moglby pomoc to byloby fajnie.

Pozdro.

mialem ta nagryware kilka dni (w oczekiwaniu na 40125S) i faktycznie jest jakas dziwna. Ale u mnie problem byl z nagrywaniem. po prostu niektore plytki po nagraniu byly nie do odczytania (efekt tzw. pustej plyty). jesli mozesz, sprzedaj ja i kup model 40125S

Bzyczek 29.07.2002 23:33

problem z nagrywaniem plytek rozwiazuje najnowszy bios do tej nagrywarki

Tofi 30.07.2002 09:25

Cytat:

Bzyczek napisa***322;(a)
problem z nagrywaniem plytek rozwiazuje najnowszy bios do tej nagrywarki
O ile sie orientuje to najnowszy bios do tej nagrywarki to XSOX i taki wlasnie mam. Poza tym z nagrywaniem nie ma problemow tylko z odczytem. W kazdym badz razie dzieki.

Bzyczek 30.07.2002 22:15

tak, najnowszy to XSOX. Narazie sprawdzilem tylko ze rozwiazuje problem z nagrywaniem, natomiast jesli chodzi o odczyt to wszystko jeszcze przedemna :) ale moze bede mial szczescie :-D

wafel_ 03.08.2002 22:45

byłem u kumpla z nagrywarką podłączyłem i co czyta płyty i na dodatek bardzo porysowane [których cdrom nie może odczytać], ale raz na jakiś czas się wiesza, nagrywarke podpiołem z dyskiem twardym na jednej taśmie i czyta płyty oczywiście zawiesza się ale gdy była sama podpięta do taśmy wieszała się cały czas

przyloga 04.08.2002 12:28

JESTEM FANEM LITEON OD 16X MIAŁEM KAŻDY MODEL TERAZ MAM 40125W
W MIĘDZY CZASIE MIAŁEM OCYWIŚCIE 32123S I TO 3 RÓŻNE SZTUKI
I Z ODCZYTEM NIE MIŁEM NIGDY PROBLEMU.PIERWSZY EGZEMPLAŻ WYMAGAŁ WGRANIA NOWEGO BIOSU ALE NASTEPNE PRACOWAŁY JUŻ DOBRZE NA FABRYCZNYM BYŁ W MIARĘ NOWY.
WIĘC WGRAJ NOWY BIOS ,TO NIE POTWIERDZONE ALE SŁYSZAŁEM ŻE NAPĘDY CD R I CD RW NIE LUBIA CHODZIĆ NA PASKU 80 PIN WIĘC TO TĘ MOŻESZ SPRAWDZIC U SIEBIE. JAK TO NIE POMOŻE TO ZAJRZYJ DO SERWISU.
JAK JESTEŚ Z KUTNA TO ZAPRASZAM DO MNIE NA PIŁSUDSKIEGO 1.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:03.