![]() |
Cytat:
Tak więc nie widzę u Ciebie sensu robienia takich trików skoro te dane udostępniasz i tak w innym portalu. Co do skrótów to jak ktoś będzie się chciał dowiedzieć do czego jest skorzysta z Google. |
Cytat:
Jest jeden plus, danych tych wtedy nie posiada CEO FB :) Cytat:
|
Cytat:
FB jak i inne serwisy tego typu służą do podtrzymania znajomości, wymiany informacji itd. Może GoldenLine jest bardziej dla zawodowców, jednak sporo tych zawodowców profesjonalne relacje nawiązuje też przez FB. Cytat:
Cytat:
|
Pierwsza złota zasada, nie mam na FB znajomych z firmy i nigdy nie będę miał.
Od tego jest GoldenLine lub Linkedin. Nawet gdyby to byliby w jednym worze, który bym wiedział, że jest zawodowy. To, że dla Ciebie jest bez sensu ok, to Ty tak uważasz, mi to jest obojętne, ja mam jak pisałem. FB jest tylko do zabawy i umawiania się na kawę. Cytat:
Mam paru znajomych, którzy zrezygnowali z sms na rzecz pakietu internetowego i fb... zgroza, oczywiście kontakt mają ze mną ciężki ||, ale jak chcą to potrafią tradycyjnie i mi to nie przeszkadza. PS Na pewno siedzą tu osoby nietechniczne, które nie złapią tych Twoich skrótów, więc merytorycznie jesteś tak samo ciężki jak ja :D |
@Patrix używanie nazwy grup które nic nie mówią jest upierdliwe. W momencie kiedy chcesz udostępnić wpis i chcesz go ograniczyć do danych odbiorców to nagle masz taką listę:
Grupa_1 Grupa_2 Grupa_3 [...] Dla mnie to jest kompletnie bez sensu. Aż przypomniały mi się czasy kiedy programując używałem jako nazw zmiennych dupa1, dupa2 itd :D Jeżeli masz w znajomych powiedzmy 4 osoby i one mają w zatrudnieniu wpisane FIRMA X, to raczej jasne to jest że znajomość rozpoczęła się w tej firmie. Rozumiem jeszcze obawa przed udostępnieniem statusu osobom, które nie powinni go czytać, jednak zmiana nazw grup tak na prawdę nie ma wpływu... Jeżeli chodzi o komunikator to nie używam. Używam obecnie dwóch protokołów: XMPP, oraz GG dla zachowania kontaktu z pewnymi osobami. Jeżeli chodzi o prywatne wiadomości na FB to takie coś NIE ISTNIEJE. Jeżeli ktoś w tow wierzy to jest naiwny. Te niszczące się wiadomości to śmiech na sali. Może i się niszczą na ekranie, ale kto mnie zapewni że się niszczą na serwerze? :D Jeżeli chcę z kimś porozmawiać przez komunikator tekstowy to używam OTR, jeżeli przez głosowy/wideo to używam SRTP/ZRTP. Mam wtedy pewność, że rozmowa jest prywatna. Wracając jednak do pytania z pierwszego postu. Najlepiej to zrobić na grupach, jeżeli miałeś już jakieś posty udostępnione to musisz sprawdzić ich ustawienia prywatności, aby te niepowołane nie były widoczne przez nowych znajomych. |
jou do tego to równanie różniczkowe właśnie się sprowadza...
|
Najbezpieczniej po prostu nie mieć konta na fejsozbuku. :P
|
A niektórzy to nawet nie wierzą, od teorii spiskowych wyzywają. :)
|
Upierdliwe nie jest, zależy jak komu wygodnie.
Nawet jeśli dojdzie to nie ma tego na tacy a Messengera ani innej aplikacji FB na smartfonie nie używam bo mi się nie chce. Jak mówię znajomym, że Messenger nie zapewnia prywatności, a skasowane wiadomości są tylko oznaczone jako skasowane to wielkie oczy robią :) |
Dla mnie jest to strasznie upierdliwe.. No ale co kto woli.
Pamiętaj tylko, że na 90% Facebook i tak dojdzie jakie jest powiązanie. |
Mam 5 od x lat. Bez problemu.
|
Przez pierwszy dzień może tak. Ciekawe jak później będziesz sobie radził. 10 grup które nazwy nic nie mówią...
|
bez problemu...
|
Powodzenia później przy korzystaniu z takich nazw...
|
Cytat:
k***a Już lepiej to nazwać GRUPA_1 i GRUPA_2 ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |