![]() |
Laptop Dell i nie działający klucz do Windows 7.
Pytam bo nigdy tego nie robiłem.
Mam mojego prywatnego lapa z oryginalnym Win 7. Pewnego dnia, zachciało mi się sprawdzić co oferuje Win 8, zrobiłem format itd itp. Nowy system mi się nie spodobał, więc zrobiłem ponownie format i wróciłem do tej samej wersji systemu Win 7 która była na lapie od nowości. Pisze, że klucz z naklejki mam niewłaściwy. Co to ma być ? :sciana: |
Instalator Ci tak prawi? Czy przy aktywacji?
Ty wiesz, że potrzebujesz teraz recovery od Dell? Ty wiesz, że robiąc formata pozbyłeś się orygnalnego instalatora i partycji recovery? Ty teraz wiesz, że kopia w7 na Verbatimie DVDR od pana Kazia może nie trybić...? :) |
Ja nie wiedzieć, nie mam tej głupiej "recovery". Myślałem, że skoro mam licencjonowaną naklejkę, to mam oryginał. A tutaj podczas aktywacji mam info o błędnym kluczu. Instalator puszcza. :(
|
Zdziwiłbyś się.
W fabryce nikt się nie bawi w pojedyncze instalacje systemu na jednostkach - wszystko się wgrywa hurtowo, bywa że cała fura kompów ma ten sam serial i wszystkie przechodzą aktywację. No i u Ciebie pewnie było podobnie. A teraz chcesz inny numerek przypisać do tego samego hardware'u, stąd problem. Ale jak zadzwonisz do microsoftu to powinieneś aktywować bez kłopotu. |
Cytat:
Działa. Dzięki. |
Warto skontaktować się najpierw z BOKiem Della bo może oni będą w stanie pomóc.
|
Cytat:
|
od kilku lat tłumaczę, najpierw backup, potem zabawa :)
|
Dokładnie. Backup. Aktywacja telefoniczna to też jedna z form aktywacji.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23. |